Deo policije nastavlja štrajk

Izvor: B92, 08.Feb.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo policije nastavlja štrajk

Beograd -- Članovi Nezavisnog sindikata policije odlučili su, posle sastanka sa premijerom i ministarkom finansija, da nastave štrajk.

Oni nisu bili u prilici da razgovaraju o zahtevu za povećanje plata od 40 odsto, već su samo ugovorili platformu budućih pregovora.

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je da će se o zahtevu za povišicu razgovarati u ponedeljak, pošto se proceni za koliko je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moguće povećati zarade policajcima, ali naglašava da povećanje od 40 odsto svakako nije izvodljivo.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov očekuje da će ih Vlada sutra upoznati sa svojim predlogom.

"Ključna stvar jeste da je Ministarstvo finansija pripremilo neku vrstu platforme koju bi trebalo da potpiše premijer Cvetković, a koja je zasnovana na stanju u budžetu i mogućnosti uvećanja zarada. I to očekujemo da dobijemo sutra u toku dana i razmotrićemo koliko se to poklapa sa našim prvim osnovnim zahtevom - povećanjem zarada", objašnjava on.

Veljko Mijajlović iz Policijskog sindikata Srbije najavljuje da će naredni sastanak sa premijerom i ministarkom biti održan u ponedeljak.

"Dobili smo jedan odgovor od premijera, odnosno ministarke finansija da se u ponedeljak sastanemo. Nacrt platforme koje je pripremilo Ministarstvo finansija oko kolektivnog ugovora ćemo znati u ponedeljak, a platforma će sutra biti upućena ministarki, tako da ćemo u ponedeljak napraviti radnu grupu", najavljuje on.

Premijer Mirko Cvetković poručio je predstavnicima sindikata policije da Vlada razume težak materijalni položaj zaposlenih u javnom sektoru, ali i da će nastaviti da vodi odgovornu ekonomsku politiku bez narušavanja makroekonomske stabilnost.

"Odmrzavanjem plata od januara napravljen je prvi korak. Procene su da će nakon prvog kvartala biti veći prilivi u budžet i od aprila ćemo, u skladu sa rastom privredne aktivnosti, znati koliko je moguće povećanje zarada u svim sektorima čije se plate finansiraju iz budžeta", rekao je Cvetković.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.