Tereza Mej: Britanija se ne plaši

Izvor: RTS, 23.Mar.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej: Britanija se ne plaši

Teroristički napad je pokušao da naruši demokratiju, ali danas se sastajemo kao i obično, poručila je Tereza Mej u Britanskom parlamentu.
Britanska premijerka Tereza Mej poručila je, dan posle napada u Londonu, da se Britanija ne plaši.

Mejova je poslanicima u Donjem domu Parlamenta rekla da je jučerašnji teroristički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akt pokušao da naruši demokratiju i nazvala ga napadom na "slobodne ljude svuda u svetu", prenosi AP.
"Ovaj teroristički akt pokušao je da naruši demokratiju, ali danas se sastajemo kao i obično", rekla je Mejova.
Prema njenim rečima, najbolji odgovor na terorizam je da se ljudi ponašaju normalno i uobičajeno.
Britanska premijerka je rekla da policija zna identitet napadača i da je on rođen u Velikoj Britaniji. Istakla je da će policija objaviti ime napadača kada se, kako je rekla, za to steknu uslovi.
"On je sam radio i nema razloga da verujemo da su planirani i drugi napadi", rekla je Mejova.
Prema njenim rečima, on je već jednom ispitivan zbog veza sa ekstremistima, ali se smatrao "nebitnom figurom".

"Ono što mogu da potvrdim jeste da je rođen u Britaniji i da je pre nekoliko godina bio pod istragom obaveštajne službe MI-5 zbog povezanosti sa nasilnim ekstremizmom", rekla je Mejova poslanicima.
Generalni direktor domaće obaveštajne agencije MI-5 Endru Parker rekao je da je ta služba u punoj pripravnosti kako bi pomogla policiji.
"Zajedno sa našim kolegama policajcima radimo na slučaju i čestitamo na odličnom profesionalnom odgovoru na napad", rekao je Parker.
Sednica Parlamenta je počela minutom ćutanja.
Britaniji danas stižu poruke podrške iz celog sveta, a pismo saučešća uputio je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mej: Akt terorizma pokušao da ućutka našu demokratiju

Izvor: Beta Video, 23.Mar.2017

LONDON - ``Juče je akt terorizma pokušao da ućutka našu demokratiju, ali danas se srećemo normalno``, navela je Britanska premijerka Tereza Mej. Preuzet materijal(CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.