Portugal priznao Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugal priznao Kosovo

LISABON - Portugalska vlada zvanično je danas priznala nezavisnost Kosova, saopštio je šef diplomatije te zemlje Luis Amado.

"U interesu je portugalske države da danas zvanično prizna Kosovo", izjavio je Amado obraćajući se članovima parlamentarnog odbora za spoljna pitanja, dodajući da je Portugal 22. zemlja Evropske unije koja je priznala Kosovo.

Sada samo pet članica EU odbija da prizna odluku o proglašenju nezavisnosti Kosova a među njima su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Španija, Grčka, Kipar, Rumunija i Slovačka.

"Ubeđeni smo da je (odluka o proglasenju) nezavisnost Kosova više ne može vratiti unatrag", rekao je portugalski ministar.

Amado je kazao da će odluka portugalske vlade doprineti "jačanju povezanosti EU i NATO". Dodao je da došlo do "promene u geopolitičkom kontekstu", nakon gruzijsko-ruskog konflikta i odluke Moskve da prizna nezavisnost Južne Osetije i Abhazije.

"Priznajući legalnost svoje odluke Rusija je neposredno priznala i legalnost (odluke o) nezavisnosti Kosova", rekao je portugalski ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portugal priznao Kosovo

Izvor: Blic, 07.Okt.2008

Portugalska vlada zvanično je priznala nezavisnost Kosova i tako postala 22. zemlja EU koja se odlučila za taj korak, saopštio je juče šef diplomatije te zemlje Luis Amado. ..Sada samo pet članica EU odbija da prizna odluku o proglašenju nezavisnosti Kosova, a među njima su Španija, Grčka,...

Nastavak na Blic...

Portugal priznao Kosovo

Izvor: Mondo, 07.Okt.2008

Portugalska vlada zvanično je u utorak priznala nezavisnost Kosova, saopštio je šef diplomatije te zemlje Luis Amado.

Nastavak na Mondo...

Portugal priznao Kosovo

Izvor: EMportal, 08.Okt.2008, 11:37

Vlada Portugala juče je priznala nezavisnost Kosova, saopštio je šef diplomatije te zemlje Luis Amado.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.