Zbogom, dlačice: Isprobajte trajnu depilaciju – brašnom

Izvor: Savršena.com, 22.Feb.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom, dlačice: Isprobajte trajnu depilaciju – brašnom

 
(foto: Favim)

Depilacija brašnom je bezbolna metoda za uklanjanje dlačica, a posebno se preporučuje ženama koje vole da dlačice uklanjaju kod kuće.

Brašno je potpuno prirodna supstanca pa nema bojazni da ćete imati neku alergijsku reakciju. Sama procedura je veoma jednostavna i brza a nakon nekoliko tretmana dlačice postaju sve tanje, pa samim tim i manje vidljive.
Ipak, ovaj vosak od brašna može ukloniti samo tanje dlačice pa je pogodniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << za depilaciju lica a ne tela.
Za depilaciju lica potrebno vam je:
1 šolja brašna pola kašičice kurkume malo mleka Pomešajte brašno i kurkumu, a zatim dodajte nekoliko kapi mleka da dobijete gustu pastu. Nanesite smesu lagano na dlačice u pravcu rasta i ostavite da se smesa osuši 20 do 25 minuta. Zatim vlažnom krpom nežnim pokretima uklonite mešavinu, ali u suprotnom smeru od smera rasta dlaka. Ostaci smese se mogu oprati toplom vodom. Zatim nanesite kremu. Redovnim ponavljanjem postupka dlake će značajno oslabiti i otpasti.
Za depilaciju tela potrebno vam je:
1 jaje 1 kašika šećera pola kašike kukuruznog brašna Mešavina ovih sastojaka će stvoriti jaču mešavinu, odnosno vosak sa kojim možete ukloniti jače dlačice sa tela. Jaje umutite sa šećerom i zatim dodajte kukuruzno brašno i mešajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite smesu na suvu i čistu kožu u smeru rasta dlaka i ostavite da se osuši, a zatim uklonite povlačenjem u suprotnom smeru. Ovaj metod uklanja dlačice iz korena, pa rezultati traju duže.

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.