Ukusno jelo sa roštilja: 10 super recepata za ražnjiće

Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Apr.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukusno jelo sa roštilja: 10 super recepata za ražnjiće

Da bi roštilj bio dobar meso mora biti sveže, a za ražnjiće od svinjetine najbolji izbor je plećka, zatim od piletine karabatak, a junetine but. Za četiri osobe uzima se jedan kilogram mesa, koje god da pripremate. Foto: Guliver/Thinkstock Meso bi trebalo da je sobne temperature, zato ga izvadite iz frižidera barem dva sata pre pečenja. Da bi ražnjići bili i na oko lepi, meso secite na jednake kockice. Koliko dugo će se ražnjići peći, zavisi od mnogo toga. Nekad je vatra jača, nekad >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << slabija, nekad je više vlage u vazduhu, nekad su ražnjići deblji, nekad tanji… Nekoliko minuta nakon što ste ih stavili na vatru, okrenute ih: ako je vatra dovoljno jaka, meso ćemo lako okrenuti, ali ako se lepi za rešetku, sačekajte još malo i nakon minut-dva ponovo probajte. Najbolji način da budete sigurni da su pečeni je da malo rasečete koji komad, do štapića – ako nije sirovo, meso je pečeno, skidajte ga sa žice da se ne sasuši, u suprotnom biće tvrdo i mnogo manje ukusno. Osnovni recept za ražnjiće svi znamo, međutim varijacija je mnogo: od tri vrste mesa (janjetine, teletine i svinjetine), ražnjići sa mesom i povrćem (paprika, luk, tikvice, šampinjoni, patlidžan), ražnjići sa povrćem bez mesa… Izdvojili smo 10 najboljih, verujemo da će vam se dopasti. Egzotični ražnjići DH Sastojci: – 700 g pilećeg belog mes – 250 g kolutova ananasa iz konzerve – 200 g tankih listova slanine – 600 g krompira – ulje mešavina začina, kari Priprema 1. Pileće belo meso iseći na pravougaonike (4×2 cm), a kolutove ananasa na četvrtine. 2. Potom piletinu posuti sa malo karija i mešavine začine po ukusu pa promešati kako bi se začini ravnomerno rasporedili. 3. Svaki komad piletine uviti u list slanine. 4. Na štapiće za ražnjiće nabadati naizmenično uvijenu piletinu i ananas. Ovako pripremljene ražnjiće propržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene. 5. Krompir očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju. 6. Pečene ražnjiće poslužiti uz pomfrit. Još recepata za ukusne ražnjiće potražite na sledećim stranama…

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukusno jelo sa roštilja: 10 super recepata za ražnjiće

Izvor: Scandal.rs, 30.Apr.2016

Meso bi trebalo da je sobne temperature, zato ga izvadite iz frižidera barem dva sata pre pečenja. Da bi ražnjići bili i na oko lepi, meso secite na jednake kockice...Koliko dugo će se ražnjići peći, zavisi od mnogo toga. Nekad je vatra jača, nekad slabija, nekad je više vlage u vazduhu, nekad...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.