Izvor: Scandal.rs, 30.Apr.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukusno jelo sa roštilja: 10 super recepata za ražnjiće

Meso bi trebalo da je sobne temperature, zato ga izvadite iz frižidera barem dva sata pre pečenja. Da bi ražnjići bili i na oko lepi, meso secite na jednake kockice.

Koliko dugo će se ražnjići peći, zavisi od mnogo toga. Nekad je vatra jača, nekad slabija, nekad je više vlage u vazduhu, nekad su ražnjići deblji, nekad tanji…

Nekoliko minuta nakon što ste ih stavili na vatru, okrenute ih: ako je vatra dovoljno jaka, meso ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << lako okrenuti, ali ako se lepi za rešetku, sačekajte još malo i nakon minut-dva ponovo probajte. Najbolji način da budete sigurni da su pečeni je da malo rasečete koji komad, do štapića – ako nije sirovo, meso je pečeno, skidajte ga sa žice da se ne sasuši, u suprotnom biće tvrdo i mnogo manje ukusno.

Osnovni recept za ražnjiće svi znamo, međutim varijacija je mnogo: od tri vrste mesa (janjetine, teletine i svinjetine), ražnjići sa mesom i povrćem (paprika, luk, tikvice, šampinjoni, patlidžan), ražnjići sa povrćem bez mesa…

Izdvojili smo 10 najboljih, verujemo da će vam se dopasti.

Egzotični ražnjići

Sastojci:

– 700 g pilećeg belog mes

– 250 g kolutova ananasa iz konzerve

– 200 g tankih listova slanine

– 600 g krompira

– ulje

mešavina začina, kari

Pripremu jela pročitajte ovde: Ukusno jelo sa roštilja: 10 super recepata za ražnjiće

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.