Gojaznost utiče na mušku plodnost?

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojaznost utiče na mušku plodnost?

Gojazni muškarci mogu da budu izloženi većoj opasnosti od steriliteta nego oni sa normalnom telesnom težinom, pokazali su rezultati francuskog istraživanja koje je danas predstavljeno u Švedskoj na kongresu posvećenom reprodukciji.

Grupa Francuskih naučnika je došla do tog rezultata obavivši ispitivanje na 2.000 Francuza starosti između 24 i 48 godina, preneo je francuski dnevnik "Parizjen".

Tokom istraživanja je utvrđeno da su, što je telesna težina muškarca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veća, njegovi spermatozoidi manje pokretni.

Istraživanje je pokazalo i da gojazni muškarci, koji imaju indeks telesne mase veći od 30, mogu da imaju manji broj spermatozoida.

Utvrđeno je međutim i da premršave osobe mogu da pate od slabije plodnosti. Naučnici su, zato, zaključili da treba obratiti pažnju na kvalitet ishrane i telesnu težinu kako bi se optimizovale šanse za dobijanje potomstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GOJAZNIM MUŠKARCIMA PRETI STERILITET

Izvor: Kurir, 04.Jul.2011

STOKHOLM - Gojazni muškarci mogu da budu izloženi većoj opasnosti od steriliteta nego oni sa normalnom telesnom težinom, pokazali su rezultati francuskog istraživanja koje je danas predstavljeno u Švedskoj na kongresu posvećenom..STOKHOLM - Gojazni muškarci mogu da budu izloženi većoj opasnosti...

Nastavak na Kurir...

Žene koje ne puše su gojaznije?

Izvor: B92, 05.Jul.2011, 13:36

Žene koje ne konzumiraju cigarete imaju mnogo više šansi da budu gojazne i umru od posledica prekomernog viška kilograma, nego one koje uživaju u duvanu, pokazala je jedna britanska studija...Oko 8.000 žena ispitivano je u studiji autora Renfrua i Pejslija između 1972. i 1976. godine, od kojih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.