Zdravlje

Ponedeljak, 04.07.2011.

14:46

Gojaznost utiče na mušku plodnost?

Gojazni muškarci mogu da budu izloženi većoj opasnosti od steriliteta nego oni sa normalnom telesnom težinom, pokazali su rezultati francuskog istraživanja koje je danas predstavljeno u Švedskoj na kongresu posvećenom reprodukciji.

Izvor: Tanjug

Default images

Grupa Francuskih naučnika je došla do tog rezultata obavivši ispitivanje na 2.000 Francuza starosti između 24 i 48 godina, preneo je francuski dnevnik "Parizjen".

Tokom istraživanja je utvrđeno da su, što je telesna težina muškarca veća, njegovi spermatozoidi manje pokretni.

Istraživanje je pokazalo i da gojazni muškarci, koji imaju indeks telesne mase veći od 30, mogu da imaju manji broj spermatozoida.

Utvrđeno je međutim i da premršave osobe mogu da pate od slabije plodnosti. Naučnici su, zato, zaključili da treba obratiti pažnju na kvalitet ishrane i telesnu težinu kako bi se optimizovale šanse za dobijanje potomstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: