Verbić: Nova upisna politika u skladu sa tržištem rada

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Nova upisna politika u skladu sa tržištem rada

Ministar prosvete Srđan Verbić razgovarao je sa nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Zaječara, Kladova, Bora, Negotina i Knjaževca o tome kako prilagoditi ponudu škola potrebama tržišta i lokalne zajednice.
Srđan Verbić je, obraćajući se prisutnima na skupu u Nižoj muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" u Zaječaru, najavio promenu upisne politike u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa budućim potrebama tržišta rada, kao i u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja do 2020 godine, saopštilo je Ministarstvo.
Ministar prosvete je naglasio da će resorno ministarstvo raditi na razvoju dualnog sistema obrazovanja koji podrazumeva veću usklađenost sa privredom kao i više prakse za učenike u preduzećima, u kojma će se kasnije zaposliti.
Odgovarajući na brojna pitanja nastavnika, Verbić je rekao da je potrebno ojačati vezu između lokalne samouprave i škola, kao i da lokane samouprave treba da shvate da su to "njihove škole".
Govoreći o racionalizaciji, ministar je ponovio da je potrebno ukrupnjavanje norme nastavnike tamo gde je ona "bespotrebno rasparčana".
Na skupu se razgovaralo i o drugim temama iz oblasti obrazovanja, o planovima i programima, ekskurzijama, izboru direkotra i školskih odobra, kao i licencama.
Ministar Verbić je ranije danas Osnovnoj školi "Ljubica Jovanović Radosavljević" u selu Podvrška kod Kladova uručio knjige i rečnike za francuski jezik darodavca Branislava Kusa iz Beograda, koji je školi poklonio knjige iz lične biblioteke.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.