Tužilaštvo u Zaječaru: U toku postupak protiv Boška Ničića!

Izvor: Kurir, 06.Mar.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo u Zaječaru: U toku postupak protiv Boška Ničića!

Očekujemo da tužilaštvo odradi svoj posao, i da se ne odugovlači jer smo krivične prijave podneli još aprila prošle godine, kaže kaže Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara

ZAJEČAR - U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, kao i u Osnovnom tužilaštvu, u jeku su istrage protiv bivšeg gradonačelnika Boška Ničića zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << desetak krivičnih prijava koje su podneli pojedinci i sadašnja vlast Zaječara.

Svakog momenta se očekuje da Više tužilaštvo završi istragu koju vodi protiv Ničića zbog sumnje da je oštetio budžet za 92 miliona dinara. On je osumnjičen da je tadašnjim preduzetnicima ''oprostio'' ekološku taksu u tom iznosu, a oni su zauzvrat morali da sponzorišu rukometni klub.

"Ne želim ništa da komentarišem, postupak je u toku", kazao nam je Ivan Marković, tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru.

Od podnošenja nekih krivičnih prijava za zloupotrebe službenog položaja, koje je podneo grad, prošlo je skoro godinu dana.

"Očekujemo da tužilaštvo odradi svoj posao, i da se ne odugovlači jer smo krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja podneli još aprila prošle godine, a nijedna nije procesuirana do kraja. On je, dokazuju dokumenta koja smo predali nadležnima, svojim radnjama oštetio grad za milione i milione dinara", kaže Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara.

Ničić negira sve optužbe koje se vode protiv njega navodeći da za njih nema osnova.

Oktobra prošle godine Viši sud u Zaječaru osudio je Ničića na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora jer je 2006, dok je bio gradonačelnik, iz gradske kase uzimao novac za putovanja u inostranstvo, a te sume nije ni pravdao, niti je vraćao novac u budžet grada.

(Blic)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.