Zlatovez za Merkelovu

Izvor: S media, 22.Avg.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zlatovez" za Merkelovu

Nemačka kancelarka Angela Merkel dobiće na poklon od predsednika Srbije Borisa Tadića Zlatovez, autorke Marije Jovanović. Radi se o umetničkom delu iz 19.veka.

Nemačka kancelarka Angela Merkel u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu od predsednika Srbije Borisa Tadića dobiće na poklon Zlatovez, autorke Marije Jovanović, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Reč je o delu sa motivima srpske kulturne baštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz ciklusa "Zlatne niti", s kraja 19. veka.

Bosna će biti zaobiđena

Merkelova će pozvati na dogovor Srbije sa Kosovom

Angela Merkel večeras u Beogradu

Među zanimljivostima vezanim za posetu nemačke kancelarke, mimo oficijelnog programa, jeste i podatak da Merkelovu prati oko 60 ljudi, uključujući najbliže saradnike i savetnike, obezbeđenje i novinare, što se u diplomatskoj praksi - pogotovo kad je reč o velikim silama - smatra prilično skromnim.

Kancelarka, takođe, insistira na tačnosti - lično je "nemački precizna" i to zahteva i od svojih saradnika.

"Sve mora da bude u minut, po planiranoj agendi", kažu za Tanjug poznavaoci kancelarkinog načina rada.

Merkelova će u Beograd stići večeras, spavaće u Hajatu, a sutra ujutru, pre službenih razgovora, susrešće se sa stipendistima fonda "Dr Zoran Ðinđić" i predsednicom Upravnog odbora Fonda Ružicom Ðinđić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić poklanja Zlatovez Merkelovoj

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2011

BEOGRAD - Njemačka kancelarka Angela Merkel u prvoj zvaničnoj posjeti Beogradu od predsjednika Srbije Borisa Tadića dobiće na poklon "Zlatovez", autorke Marije Jovanović, rečeno je u Kabinetu predsjednika Republike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Berlin otvara i četvrtu temu

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2011

Nemačka kancelarka Angela Merkel, posle boravka u Zagrebu, u zvaničnoj poseti Beogradu. Susreti sa Tadićem, Cvetkovićem, Đelićem.. Moguć i razgovor o paljenju ambasada

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.