Više od 37.000 Subotičana s pravom glasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 37.000 Subotičana s pravom glasa

Na sutrašnjim izborima za savete nacionalnih manjina pravo glasa imaće 37.635 građana Subotice. Od ukupno 19 nacionalnih zajednica, koje će svoje savete birati na neposrednim izborima, izbori za 14 nacionalnih zajednica biće organizovani u Subotici, a glasači će moći da ostvare svoje pravo na 69 biračkih mesta.

U pogledu brojnosti, u Subotici je najviše zastupljena mađarska nacionalna manjina, gde će otprilike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 29.000 pripadnika mađarske nacionalnosti da ostvari svoje biračko pravo u nedelju na izborima.

Oni će moći da glasaju za jednu od ukupno četiri liste koje učestvuju na izborima za savet ove manjine.

Slede Bunjevci, gde će preko 7.000 njih koji su u upisani u poseban birački spisak u Subotici moći da daju glas nekoj od devet lista.

Pravo glasa u Subotici ima i nešto više od 700 Roma, za čiji nacionalni savet je kandidovano deset lista.

Hrvatska nacionalna manjina, takođe brojna manjina u Subotici, svoj savet će izabrati posredno, odnosno putem elektorske skupštine koja će, takođe u nedelju, biti održana u Beogradu, zajedno sa elektorskim skupštinama makedonske i crnogorske nacionalne manjine, a koje će sprovesti poseban birački odbor RIK-a.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Leskovcu sutra glasa i 99 Egipćana

Izvor: juGmedia, 25.Okt.2014

LESKOVAC – Oko 3.000 pripadnika nacionalnih manjina, među kojima i 99 Egipćana, sutra će u Leskovcu na sedam biračkih mesta moći da glasa za članove saveta nacionalnih manjina...Prema popisu iz 2010. godine, najmnoguljudnija zajednica je romska sa pravom glasa od 3.121 biračem, a pravo glasa...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.