ŠID: Donacija Domu zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2016, 05:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠID: Donacija Domu zdravlja

WAHA International uz podršku UNHCR donirala je medicinsku opremu Domu zdravlja Šid. U pitanju je EKG aparat i defibrilator sa monitorom, koji će u velikoj meri olakšati rad lekara u zbrinjavanju lokalnog stanovništva.

Na ovaj način su uručeni aparati koji će lokalnom stanovništvu u Šidu značiti u dijagnostici i lečenju. U pitanju je samo mali znak zahvalnosti koji stanovništvo i zdravstveni radnici zaslužuju jer su pokazali nesebičnost tokom migrantske krize istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su predsatvnici UNHCR-a.

Od septembra prošle godine, sa početkom migrantske krize, WAHA International je prisutna u Srbiji. U toku krize pružila je medicinsku negu za više od 24 hiljade ljudi iz Sirije, Avganistana i Iraka koji su prolazili kroz teritoriju Republike Srbije i velikim delom kroz teritoriju šidske opštine. Medicinska oprema koja je donirana Domu zdravlja u Šidu kao i u Dimitrovgradu je u ukupnoj vrednosti 30.000 evra a plod je međusobne i nesebične saradnje svih činilaca koji su učestvovali u medicinskom zbrinjavanju migranata.

Pružanje medicinske pomoći na odeljenju Hitne pomoći u Šidu ovom donacijom biće unapređeno posebno u dijagnoostifikovanju i lečenju kardiovaskularnih oboljenja.

Tokom trajanja izbegličke krize, Doma zdravlja Šid izašao je u susret potrebama izbeglica i podneo najveći teret prilikom njihovog zbrinjavanja. WAHA koja je donirala opremu i uz pomoć naroda Kine u narednom periodu planira nastavak aktivnosti na terenu sa izbeglicama, ali i u radu sa domaćim stanovništvom, pre svega sa ženama i decom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šid: Donacija Domu zdravlja

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2016

"WAHA International" je uz podršku "UNHCR" donirala medicinsku opremu Domu zdravlja Šid...U pitanju je EKG aparat i defibrilator sa monitorom, koji će u velikoj meri olakšati rad lekara u zbrinjavanju lokalnog stanovništva... U pitanju je samo mali znak zahvalnosti koji stanovništvo i zdravstveni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.