Orban odustao od oporezivanja interneta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban odustao od oporezivanja interneta

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da se povlači predlog mađarske vlade o oporezivanju korišćenja interneta od 2015.

"Oporezivanje interneta ne može da se uvede u sadašnjoj formi... To ne može da se usvoji u ovim uslovima", rekao je Orban u intervjuu za državni radio.

Desetine hiljada demonstranata izašlo je u nedelju i u utorak na ulice Budimpešte da protestuju zbog plana mađarske vlade. Protesti su održani i u nekoliko drugih mađarskih gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ispred nekih mađarskih ambasada u zemljama EU.

Demonstranti su pozvali Orbana da odustane od plana prema kome će provajderi internet servisa morati mesečno da plate porez od 700 forinti (2,27 evra) po korisniku i 5.000 forinti po firmi mesečno. Građani strahuju da bi se taj trošak prebacio na njih.

Vlada je najavila ovaj predlog prošle nedelje, bez prethodnih konsultacija sa grupama iz industrije i sa poslanicima vladajuće partije Fides.

Za večeras su demonstranti najavili "manifestaciju proslave" zbog odluke vlade da odustane od predloga.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POBEDA Mađarska odustala od oporezivanja interneta

Izvor: Blic, 31.Okt.2014

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da povlači predlog o oporezivanju korišćenja interneta koji je trebalo da važi od početka naredne godine..."Oporezivanje interneta ne može da se uvede u sadašnjoj formi.. To ne može da se usvoji u ovim uslovima", rekao je Orban u intervjuu za državni...

Nastavak na Blic...

Mađarska odustaje od oporezivanja interneta

Izvor: Politika, 31.Okt.2014

BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će povući predlog zakona o porezu na internet koji je prethodnih dana izazvao masovne demonstracije u zemlji...„Porez na internet ne može biti usvojen u aktuelnoj formi”, izjavio je Orban u intervjuu za jedan mađarski radio,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.