EU finansira projekat podrške sistemu azila u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2015, 06:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU finansira projekat podrške sistemu azila u Srbiji

Evropska unija finansira sa milion evra tvining projekat "Podrška nacionalnom sistemu azila u Republici Srbiji", koji će danas zvanično početi da se sprovodi, saopštila je ambasada Švedske.

Taj projekat, kako se navodi, imaće veliki značaj za dalji razvoj sistema azila u Srbiji u pravcu dodatnog ispunjavanja međunarodnih standarda i usklađivanje zakonodavstva za pravnim tekovinama EU.

Na današnjoj konferenciji, koja će označiti početak primene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekta, govoriće šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i državni sekretar za migracije u Ministarstvu pravde Švedske Lars Vebstrat.

Projekat sprovode Komesarijat za izbeglice i migracije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u partnerstvu sa Švedskom migracionom agencijom, Službom za imigraciju i integraciju Holandije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Slovenije.

Projekat "Podrška nacionalnom sistemu azila u Republici Srbiji" finansira EU iz pretpristupne pomoći za Srbiju (IPA 2013), a tvining predstavlja mogućnost primene znanja i iskustava nadležnih institucija Švedske, Holandije i Slovenije u procesu unapređenja sistema azila Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Usklađivanje zakonodavstva sa EU u oblasti azila

Izvor: Akter, 19.Nov.2015

Tvining projekat Podrška nacionalnom sistemu azila u Srbiji koji će se sprovoditi u naredne dve godine omogućiće uskladjivanje zakonodavstva Srbije u oblasti azila sa zakonodavstvom EU, istaknuto je danas na konferenciji u Beogradu.."Reč o veoma značajnom projektu za Srbiju. Zbog toga što želimo...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.