Tusk: Sankcije Rusiji ostaju na snazi

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Sankcije Rusiji ostaju na snazi

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da će ekonomske sankcije protiv Rusije ostati na snazi do potpunog ispunjenja Minskog sporazuma.

U sredu je predsednik Rusije Vladimir Putin pomilovao Nadeždu Savčenko, Ukrajinku osuđenu u Rusiji na 22 godine zatvora zbog ubistva novinara u Donbasu. Istog dana u Kijevu su oslobođena dvojica ruskih državljana, koji su osuđeni na 14 godina zatvora.

„Akcije EU protiv Rusije ostaće nepromenjene“, rekao je Tusk na konferenciji za medije u okviru samita „velike sedmorke“, istakavši da zasad ne postoji značajan napredak u implementaciji Minskog sporazuma.

Govoreći o teritorijalnim sporovima među državama, Tusk je dodao da njihova odluka treba da se zasniva na međunarodnom pravu i mirnom dijalogu.

Dejstvo sankcija EU koje su uvedene protiv Moskve ističe 31. jula. Pitanje o produžetku preduzetih mera razmatraće se na samitu 28-29. juna. Pritom, već nekoliko evropskih država spremno je za ublažavanje ograničenja.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa slavi: Savčenko stigla u Ukrajinu

Izvor: Danas, 26.Maj.2016

Kijev, Moskva - Porodice ruskih televizijskih novinara Igora Korneljuka i Antona Vološina, poginulih za vreme vršenja profesionalne dužnosti u Donbasu, podnele su zahtev predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da pomiluje ukrajinskog vojnog pilota Nadeždu Savčenko (35), koja je okrivljena za njihovu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.