Ruski tajkun Jevtušenkov pušten iz kućnog pritvora

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski tajkun Jevtušenkov pušten iz kućnog pritvora

Ruski milijarder Vladimir Jevtušenkov, koji je optužen za pranje novca, navodno je pušten iz kućnog pritvora samo nekoliko sati uoči godišnje pres konferencije predsednika Vladimira Putina.

Advokat ruskog tajkuna Vladimir Kozin rekao je danas da je Jevtušenkov oslobodjen, prenela je agencija Interfaks.Agencija AP podseća da je ruski predsednik tokom pres konferencije prošle godine saopštio vest da će biti oslobodjen tajkun Mihail Hodorkovski.

Jevtušenkov, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šef holding kompanije Sistema, od septembra se nalazi u kućnom pritvoru kada mu je stavljena elektronska narukvica.On je osumnjičen za pranje novca i kradju akcija preduzeća koja ulaze u energetski kompleks republike Baškirije.Jedna od najprofitabilnijih delova njegove holding kompanije "Bašnjeft" od prošlog meseca je u državnom vlasništvu.

AP prenosi da je vrednost akcija Sisteme od jutros skočila za više od 30 odsto na moskovskoj berzi.Jevtušenkov je, prema američkom časopisu Forbs, 15. na listi najbogatijih Rusa sa imovinom procenjenom na devet milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ruski tajkun pušten iz pritvora

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2014

Ruski tajkun Vladimir Jevtušenkov koji je bio u kućnom pritvoru od septembra zbog optužbi o pranju novca oslobođen je u četvrtak, rekao je njegov advokat, prenosi ruska agencija Interfaks...Vest o oslobađanju Jevtušenkova, koji važi za jednog od najbogatijih ljudi u Rusiji, stigla je samo nekoliko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.