Putin: Teško je, ali očekivali smo

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Teško je, ali očekivali smo

Pojava ekonomske krize u Rusiji je bila predvidiva, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Vreme je sada teško, ali ništa neočekivano se nije desilo. Kriza je bila predvidiva", kazao je on na seminaru za rukovodioce saveznih i lokalinih organa, preneo je Tas.

Predsednik je podsetio da je usvojen plan prioritetnih mera za obezbeđenje održivog ekonomskog razvoja i socijalne stabilnosti koji je napravila vlada.

Za njegovu realizaciju biće izdvojena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znatna sredstva, a biće usmeren na dokapitalizaciju banaka koje se smatraju žilom kucavicom ekonomije, kao i na podršku poljoprivrednog i industrijskog kompleksa i stabilizaciju tržišta rada, rekao je Putin.

Šef države je zatražio da rukovodioci okruga prate situaciju na tržištima hrane i drugih osnovnih artikala i blagovremeno preduzmu potrebne mere. On je ukazao da ono što se dešava u okruženju i sopstvenoj privredi nije uvek razlog za rast cena i da se ne sme nikom dozvoliti da spekuliše sa problemima.

"Naši strateški ciljevi su isti kao i ranije. Neophodno je obezbediti visoki tempo privrednog i povećanje efikasnosti i produktivnosti rada", rekao je šef države.

On je pozvao da se prevaziđu spoljni pritisci i da se ojača ekonomski i finansijski suverenitet. Prema njegovim rečima "ruska privreda bezuslovno mora da bude i ostaće sastavni deo svetske privrede".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Ekonomska kriza u Rusiji nije bila neočekivana

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2015

MOSKVA - Pojava ekonomske krize u Rusiji je bila predvidiva, rekao je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin..."Vreme je sada teško, ali ništa neočekivano se nije desilo. Kriza je bila predvidiva", kazao je on na seminaru za rukovodioce saveznih i lokalinih organa, preneo je Tas...Predsjednik je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.