Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Strane obavještajne službe pojačavaju aktivnosti protiv Moskve

MOSKVA - Očigledno je da strane obavještajne službe pojačavaju aktivnosti protiv Rusije i njenih saveznika, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je na sastanku sa predstavnicima ruske obavještajne službe za spoljne poslove rekao da strane obavještajne službe koriste nove metode prikupljanja i širenja podataka, izvode sajber-napade, pokušavaju da angažuju još agenata kako bi došli do informacija o ruskim odbrambenim kapacitetima, ekonomskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << potencijalima i resursima.

Prema riječima ruskog lidera, određen broj stranih špijunskih servisa neposredno pruža podršku ekstremističkim i terorističkim grupama, sa ciljem destabilizovanja situacije u područjima u blizini ruskih granica, prenosi TASS.

"Strane obavještajne grupe koriste terorističke i ekstremističke grupe, dok neke službe pružaju direktnu podršku teroristima i vrše operacije kako bi uticali na unutrašnju politiku Rusije", rekao je ruski predsjednik.

Putin je dodao da će Rusija nastaviti da povećava kapacitete obavještajne službe, jer je njen rad garant razvoja "ruske suverenosti, bezbjednosti i stabilnosti".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Strane obaveštajne službe pokušavaju da utiču na Rusiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jun.2017

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je danas pokušaje da se utiče na politički i društveni život Rusije, koje po njemu sprovode strane obaveštajne službe..."Očigledno je da je pojačana aktivnost stranih tajnih službi uperena protiv Rusije i naših suseda", rekao je Putin u govoru pred članovima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.