Zavisnik s 13 godina

Izvor: Blic, 03.Maj.2014, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavisnik s 13 godina

U službi bolesti zavisnosti Opšte bolnice u Jagodini za poslednjih nekoliko godina javio se povećan broj narkomana a najmlađi koji je došao na lečenje ide u šesti razred osnovne škole.

- Najviše se koristi marihuana i sa njom se počinje. Najopasniji je heroin, a veliki broj pacijenata koristi amfetamine, odnosno ekstazi. Narkomanija se javlja među mladima, a najmlađi narkoman koji se nama javio imao je 13 godina. To je donja granica početka korišćenja narkotika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Uglavnom nam se javljaju heroinski zavisnici. Procenat izlečenja je nizak od jedan do dva odsto, ali izlečenja ima. Zavisnici koriste od 0,5 do grama heroina dnevno. Dobrovoljno lečenje je retko, uglavnom je uz pritisak porodice ili sudskom presudom. Proteklih godina, nažalost, registrovano je petnaestak overdoziranih zavisnika - kaže dr Rade Antić.

Na jagodinskom narko-tržištu ističu da isti ljudi duži niz godina prodaju narkotike na istim lokacijama, samo što su u međuvremnu svoj kapital legalizovli.

Cene narkotika

Vrsta droge Zaplena u 2013. Cena po gramu

Marihuana 27 kilograma 500 dinara

Heroin 90 grama 2.000 dinara

Kokain 39 grama 70 evra

Amfetamin 120 grama 1.000 dinara

- Na meti su sve srednje škole, svaka smena ima svog čoveka, svako odeljenje svog dilera. Kao u vojsci. Pedantno, disciplinovano. Imao sam nesreću da su mi vrbovali unuku. Prvo je dobila tri tablete ekstazija gratis, a zatim je počela da kupuje. Odmah sam intervenisao, razotkrio i prijavio sve dilere. Tada je ekipu dilera vodio N. iz Ulice Đ. L. Šefovi narko-klana su u proteklih nekoliko godina legalizovali kapital kroz razne investicije. Ista ekipa je u igri, isti sistem rada, samo sada pametno investiraju novac - kaže čovek koji je radni vek proveo u bezbedonosnim službama i dodao da roditelji treba da vode računa o svojoj deci, jer kada problem naraste nema rešenja.

Za četiri meseca ove godine realizovane su 22 zaplene, podneto je šest krivičnih prijava protiv devetoro lica. Najviše je zaplenjeno marihuane i tableta sa liste psihoaktivnih supstanci - oko 4.000 komada.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAGODINA: Najmlađi ovisnik na lečenju ima 13 godina

Izvor: NaDlanu.com, 03.Maj.2014

U službi bolesti zavisnosti Opšte bolnice u Jagodini za poslednjih nekoliko godina javio se povećan broj narkomana a najmlađi koji je došao na lečenje ide u šesti razred osnovne škole.

Nastavak na NaDlanu.com...

SRBIJO, ZAPITAJ SE! Najmlađi zavisnik od droge ima 13 godina

Izvor: Telegraf.rs, 03.Maj.2014

Za poslednjih nekoliko godina, broj narkomana u Jagodini se povećao, a najmlađi ide u šesti razred osnovne škole

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.