Zatvoreno brodogradilište u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoreno brodogradilište u Zrenjaninu

ZRENJANIN -

Brodogradilište "Begej" u Zrenjaninu neće raditi do početka septembra, a oko 160 radnika je poslato na prinudne odmore, rekao je danas direktor tog brodogradilišta Dragomir Subić.

O sudbini tog preduzeća, koje je u vlasništvu firme iz Holandije, od septembra će odlučivati zrenjaninski Privredni sud kojem će, prema rečima Subića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti ponuđen Plan reorganizacije akcionarskog društva "Begej".

Tim planom će poveriocima biti ponuđena mogućnost da svoja potraživanja pretvore u vlasništvo u tom akcionarskom društvu, kazao je Subić.

On je naveo da će do 9. septembra radnici biti na prinudnom odmoru i dobijati 65 odsto ličnog dohotka, dok je istovremeno prestala potreba za daljim angažovanjem radnika na određeno vreme i oni su dobili otkaze.

Kao uzroke za prestanak rada brodogradilišta, u kojem je od 1947. godine do danas izgrađeno više stotina brodova i drugih plovila, Subić navodi tešku finansijsku situaciju nastalu u vreme svetske ekonomske krize, koja je dovela do smanjenja tražnje za brodovima, tankerima, baržama, ali i odustajanje banaka od kreditiranja potencijalnih kupaca morskih i rečnih plovila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvoreno brodogradilište, radnici na prinudnom

Izvor: Glas javnosti, 13.Jul.2012

ZRENJANIN - Brodogradilište "Begej" u Zrenjaninu neće raditi do početka septembra, a oko 160 radnika je poslato na prinudne odmore, rekao je direktor tog brodogradišta Dragomir Subić...O sudbini tog preduzeća, koje je u vlasništvu firme iz Holandije, od septembra će odlučivati zrenjaninski Privredni...

Nastavak na Glas javnosti...

Prazni begejski dokovi

Izvor: Politika, 13.Jul.2012

Do pre nekoliko meseci brodogradilište isporučivalo moderne brodove, a radnici su sada otpušteni ili poslani na prinudni odmor..Zrenjanin – Svi radnici koji su u Brodogradilištu „Begej” radili na određeno dobili su otkaze, a stalno zaposleni su poslati na prinudne odmore. Mada se govori o...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.