Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Dec.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Sazvaću sjednicu Savjeta za obranu

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović najavio je da će sazvati sjednicu Savjeta za bezbjednost i odbranu, povodom NATO integracija i ostavke direktora Agencije za nacionalnu bezbijednost (ANB) Bora Vučinića, iako, kako je naveo, smatra da je ona nepotrebna.

Vujanović je objasnio da će sazvati sjednicu na zahtjev predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića, jer mu Poslovnik o radu nalaže da to učini na zahtjev bilo kog člana Savjeta.

Crnogorski predsjednik  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je ranije odbio prijedlog Krivokapića da sazove sjednicu Savjeta, navodeći da nema ničeg novog što bi u ovom trenutku opravdalo sazivanje sjednice. Krivokapić je zatim odgovorio da je Vujanović dužan da sazove sjednicu na osnovu Poslovnika, kada to traži član Savjeta.

Vujanović je ponovio da je ta sjednica apsolutno nepotrebna zato što je odgovornost ANB-a i njenog direktora u isključivoj nadležnosti Vlade.

„Ostavka Vučinića je njegov lični čin“, kazao je Vujanović novinarima, poručujući da to nije ugrozilo ni odbranu, ni bezbjednost države, kao ni evroatlantski put Crne Gore.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujanović: Sednica nepotrebna, ali ću je sazvati

Izvor: VOA, 19.Dec.2014

Predsednik Crne Gore saopštio je da će sazvati sednicu Saveta za odbranu bezbednost o NATO integraciji i ostavci direktora ANB, iako smatra da je nepotrebna..Iako je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović pismom obavijestio prvog čovjeka crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića da ne postoji potreba...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.