Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2012, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urušava se vrh brane kod Kuršumlije

KURŠUMLIJA -

Brana Selova na reci Toplici kod Kuršumlije, u čiju je izgradnju je do sada uloženo 70 miliona dolara, počela je da se urušava, a kamenice koje se odvaljuju sa vrha brane predstavljaju opasnost za prolaznike.

Kako je Tanjugu danas rekao zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević, problem su prijavili meštana sela Selova, a opštinska komisija je potvrdila da se ogromne kamenice sa vrha odvaljuju pošto brana nije zaštićena mrežom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Projekat izgradnje jedne od najvećih brana u Srbiji započet je još pre 24 godine, ali je realizacija bila stopirana zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa sa meštanima sela.

Milošević je podsetio da je planirano da akumulacija "Selova" obezbedi kapacitet od 2.610 litara pijaće vode u sekundi.

Brana visine 75 metara, dužine 420 metara i zapremine 1,8 miliona kubnih metara, kada bude puštena u rad vodom će snabdevati Prokuplje, Kuršumliju, Blace, Žitorađu, Merošinu i veći deo Niša.

U izgradnju brane "Selova" do sada je uloženo više od 70 miliona dolara, a država je obezbedila 119 miliona evra za završetak radova.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Urušava se brana kod Kuršumlije

Izvor: Mondo, 17.Jun.2012

Brana Selova na reci Toplici kod Kuršumlije, u čiju je izgradnju je do sada uloženo 70 miliona dolara, počela je da se urušava, a kamenice koje se odvaljuju sa vrha brane predstavljaju opasnost za prolaznike.

Nastavak na Mondo...

Urušava se vrh brane kod Kuršumlije

Izvor: OkRadio.rs, 17.Jun.2012

Brana Selova na reci Toplici kod Kuršumlije, u čiju je izgradnju je do sada uloženo 70 miliona dolara, počela je da se urušava, a kamenice koje se odvaljuju sa vrha brane predstavljaju opasnost za prolaznike.Kako je Tanjugu danas rekao zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.