UN će istražiti napad na predsedničkog kandidata

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN će istražiti napad na predsedničkog kandidata

Posmatrači Ujedinjenih nacija u Ukrajini istražiće napad na ukrajinskog predsedničkog kandidata Olega Carova, rekao je pomoćnik generalnog sekretara UN za ljudska prava Ivan Šimonović.

Šimović je takođe rekao da je neprihvatljivo da jedan predsednički kandidat poziva svoje pristalice da se naoružaju da brane istočni deo zemlje, a da drugi bude pretučen zbog svojih političkih stavova.

Posmatrači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istražuju teške optužbe, prenela je ruska agencija Itar - Tas.

Ukrajinski poslanik Oleg Carev, koji je i predsednički kandidat na izborima 25. maja, brutalno je pretučen 14. aprila u Kijevu, samo što je izašao iz televizijskog studija kanala ITCV.

Njega je napala naoružana agresivna rulja koja je blokirala zgradu televizije, navedeno je na sajtu Careva.

Carev je posle incidenta novinarima izjavio da neće povući kandidaturu na predsedničkim izborima ni pod kakvim okolnostima, čak ni pod fizičkim pretnjama.

Drugog kandidata na izborima Mihaila Dobkina, koji je takođe učestvovao u emisiji ITCV, ispred televizije napadači su posuli zelenom bojom i brašnom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UN će istražiti napad na predsedničkog kandidata

Izvor: Akter, 17.Apr.2014

Posmatrači Ujedinjenih nacija u Ukrajini istražiće napad na ukrajinskog predsedničkog kandidata Olega Carova

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.