Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bombardovanju Donjecka 10 mrtvih

Deset osoba je ubijeno u bombardiranju Donjecka, uporišta proruskih separatista na istoku Ukrajine, kada su pogođeni jedna škola i jedan taxi, saopćila je regionalna uprava.

Ovo je najveći broj ubijenih otkako je 5. septembra stupilo na snagu primirje zaključeno između Kijeva i pobunjenika na istoku, uz učešće Rusije i OSCE-a.

Četiri odrasle osobe su ubijene, a osam je ranjeno u eksploziji blizu škole >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u distriktu Kievski, gdje se vode intenzivni sukobi posljednjih dana.

U trenutku granatiranja, 238 osoba se nalazilo u i oko škole, među kojim 70-ero djece prvog dana nastave.

Djeca su sišla u podrum pa među njima nije bilo ranjenih.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 10 mrtvih u Donjecku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014

Najmanje 10 osoba poginulo je danas u napadima u Donjecku, uporištu proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, kada je pogođena i jedna škola, i to na dan početka nove školske godine...Kako su saopštile gradske vlasti, reč je o najvećem broju poginulih civila u jednom danu od 5. septembra kada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.