U Briselu sutra bilateralni skrining za Poglavlje 10

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu sutra bilateralni skrining za Poglavlje 10

Beograd - Bilateralni skrining za Poglavlje 10 o informacionom društvu i medijima biće održan u četvrtak i petak u Briselu, u okviru priprema Srbije za pristupanje Evropskoj uniji, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija koje je nosilac pregovaračke grupe.

Pregovaračko poglavlje 10 čine tri oblasti: Elektronske komunikacije, Informaciono društvo i Audio-vizuelna politika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Vlada Srbije je u cilju pripreme za taj sastanak, na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, usvojila osnovu za učešće na bilateralnom skriningu koja sadrži i osnovne elemente poglavlja o kojem se pregovara.

Tu osnovu čine postignuti stepen uskladjenosti sa pravnim tekovinama Evropske unije, podaci o sprovodjenju i primeni propisa, institucionalni okvir i planovi u pogledu daljeg uskladjivanja i primene propisa.

Pored predstavnika Ministarstva, bilateralnom skriningu u Briselu prisustvovaće i šef pregovaračkog tima za pristupanje Evropskoj uniji Tanja Miščević, predstavnici Kancelarije za evropske integracije, Misije Srbije u Briselu, Ministarstva kulture i

informisanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Regulatorne agencije za elektronske za komunikacije i poštanske usluge, kao i Republičke radiodifuzne agencije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra bilateralni skrining za Poglavlje 10

Izvor: Akter, 09.Jul.2014

Bilateralni skrining za Poglavlje 10 o informacionom društvu i medijima biće održan u četvrtak i petak u Briselu, u okviru priprema Srbije za pristupanje Evropskoj uniji

Nastavak na Akter...

U Briselu bilateralni skrining za Poglavlje 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2014, 04:42

Bilateralni skrining za Poglavlje 10 o informacionom društvu i medijima biće održan danas i sutra u Briselu, u okviru priprema Srbije za pristupanje Evropskoj uniji, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija koje je nosilac pregovaračke grupe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.