Trenutak istine za odnose EU-RUS

Izvor: B92, 13.Feb.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trenutak istine za odnose EU-RUS"

Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio da je došao "trenutak istine" u odnosima EU i Rusije i optužio Zapad da vrši pritisak na Ukrajinu.

"Možemo reći da se u odnosima Rusije i EU došlo do trenutka istine", napisao je Lavrov za današnji ruski dnevnik Komersant. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ruski ministar je kazao da razmišljanje o razlozima zbog kojih, kako je naveo, "neki od zapadnih partnera nastoje... da uključe (Ukrajinu) u njihov geopolitički prostor, neizbežno vodi ka osnovnim pitanjima o odnosima Evropske unije i Rusije".

Tokom dvomesečne krize u Ukrajini, Rusija se suprotstavlja EU i SAD koje optužuje da ohrabruju proteste protiv vlasti, dok Zapad optužuje Rusiju da vrši pritisak na tu bivšu sovjetsku republiku.

Antivladini protesti počeli su u novembru kada su ukrajinske vlasti odlučile da ne potpišu sporazum o pridruživanju s EU zarad približavanja Rusiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Trenutak istine za odnose EU-Rusija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2014

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da je došao "trenutak istine" u odnosima Evropske unije i Rusije i optužio Zapad da vrši pritisak na  Ukrajinu.  "Možemo reći da se u odnosima Rusije i EU došlo do trenutka istine", napisao je Lavrov za današnji ruski dnevnik Komersant.  Ruski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Lavrov kritikovao Zapad zbog mešanja u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2014

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kritikovao je danas Zapad zbog mešanja u ukrajinske poslove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lavrov:Zapad da pusti Kijev na miru

Izvor: B92, 14.Feb.2014, 10:05

Moskva -- Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov optužio je EU da pokušava da uspostavi "interesnu sferu" pritiskom na Ukrajinu da se približi Uniji i time udalji od Rusije...Lavrov je je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom takođe upozorio Zapad...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.