Lavrov: Trenutak istine za odnose EU-Rusija

Izvor: Politika, 13.Feb.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Trenutak istine za odnose EU-Rusija

MOSKVA –Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da je došao „trenutak istine” u odnosima Evropske unije i Rusije i optužio Zapad da vrši pritisak na Ukrajinu.

„Možemo reći da se u odnosima Rusije i EU došlo do trenutka istine”, napisao je Lavrov za današnji ruski dnevnik Komersant.

Ruski ministar je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << razmišljanje o razlozima zbog kojih, kako je naveo, „neki od zapadnih partnera nastoje... da uključe (Ukrajinu) u njihov geopolitički prostor, neizbežno vodi ka osnovnim pitanjima o odnosima Evropske unije i Rusije”.

Tokom dvomesečne krize u Ukrajini, Rusija se suprotstavlja EU i SAD koje optužuje da ohrabruju proteste protiv vlasti, dok Zapad optužuje Rusiju da vrši pritisak na tu bivšu sovjetsku republiku.

Antivladini protesti počeli su u novembru kada su ukrajinske vlasti odlučile da ne potpišu sporazum o pridruživanju s EU zarad približavanja Rusiji.

Beta-AFP

objavljeno: 13.02.2014
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Evropska unija i Rusija: Napredak po pitanju ukidanja viza

Izvor: Vostok.rs, 14.Feb.2014, 10:40

14.02.2014. -..Bezvizna putovanja će napraviti ogroman korak napred u odnosima Evropske unije i Rusije, istakao je ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer...„Na pregovorima o ovom pitanju, je konačno, učinjen neki napredak“, saopštio je ministar u intervjuu, koji će danas...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.