Tajms: Ubistvo Palmea deo Titove zavere

Izvor: RTS, 18.Jan.2011, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajms: Ubistvo Palmea deo Titove zavere

Britanski "Tajms" objavio je, 'najnovije dokaze' koji sugerišu da je ubistvo bivšeg švedskog premijera Ulofa Palmea 1986. godine bilo 'deo Titove zavere' i da je ubicu platila jugoslovenska tajna služba.

Ubistvo bivšeg švedskog premijera Ulofa Palmea, koje je 1986. izvršeno usred Stokholma, bilo je 'deo Titove zavere', piše britanski Tajms, tvrdeći da to sugerišu najnoviji dokazi do kojih je list došao.

Londonski list, kako prenosi Bi-Bi-Si, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << piše da su se sada, četvrt veka kasnije, pojavili dokazi koji bi mogli da pomognu u rešavanju misterije oko izvršioca tog ubistva.

Prema navodima istrage sprovedene u Nemačkoj, ubicu je platila jugoslovenska tajna služba.

Nemci veruju da je Vinko Sindičić, bivši plaćeni ubica koji je 1988. u Škotskoj osuđen na 15 godina zatvora za pokušaj ubistva jednog hrvatskog nacionaliste, izneo neke ključne detalje oko ubistva Palmea.

Magazin Fokus, poznat po dobrim kontaktima u nemačkim bezbednosnim službama, spekuliše da je Palmea ubila srpska tajna služba koja je planirala da krivicu svali na desničarske hrvatske separatiste, koji su jugoslovenskom vođstvu bili trn u oku i da ih na taj način diskredituje u očima svetske javnosti.

Nemački nedeljnik podseća da je Josip Broz Tito umro 1980. godine, ali dodaje da je njegova politika nastavljena i posle smrti jugoslovenskog predsednika.

Sindičić, koji je nemačkim tužiocima već pomogao da se u Minhenu osudi ubica jednog hrvatskog direktora naftne kompanije, tvrdi da je Palmea ubio Ivo D. koji je u to vreme živeo u Hamburgu, a sada je penzioner u Zagrebu.

Nemačka tajna služba poslala je detaljni dosije specijalnoj Palmeovoj komisiji u Stokholmu, ali ona nije ispoljila veliko interesovanje, a Tajms ističe da je šef komisije, iako je video te dokumente, izjavio da će biti vrlo teško da se ubistvo Palmea ikada razreši.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajms: Palmea ubio plaćenik jugoslovenskr tajne službe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2011

LONDON -..Britanski list "Tajms" prenosi najnovije dokaze koji sugerišu da je ubistvo nekadašnjeg švedskog premijera Ulofa Palmea pre 25 godina, deo, kako se tvrdi, "Titove zavere" i da je ubica bio plaćenik jugoslovenske tajne službe...Ubistvo, izvršeno 1986. godine u samom centru Stokholma, šokiralo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tajms: Palmea ubio plaćenik jugoslovenske tajne službe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2011

LONDON -..Britanski list "Tajms" prenosi najnovije dokaze koji sugerišu da je ubistvo nekadašnjeg švedskog premijera Ulofa Palmea pre 25 godina, deo, kako se tvrdi, "Titove zavere" i da je ubica bio plaćenik jugoslovenske tajne službe...Ubistvo, izvršeno 1986. godine u samom centru Stokholma, šokiralo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tajms: Ulofa Palmea ubio jugoslovenski plaćenik

Izvor: Studio B, 18.Jan.2011

Ubistvo nekadašnjeg švedskog premijera Ulofa Palmea pre 25 godina, deo je, kako se tvrdi, "Titove zavere"..Britanski list "Tajms" prenosi najnovije dokaze koji sugerišu da je ubistvo nekadašnjeg švedskog premijera Ulofa Palmea pre 25 godina, deo, kako se tvrdi, "Titove zavere" i da je ubica bio...

Nastavak na Studio B...

Ubica Palmea bio plaćenik jugoslavenskih tajnih službi?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jan.2011

Bilo je to ubistvo koje je šokiralo Evropu. Nakon četvrt stoljeća novi bi dokazi mogli pomoći da se otkrije misteriozni ubica švedskog premijera Olofa Palmea, 1986.godine, piše istraživački tim Times-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

I za ubistvo Palmea optužuju Srbe?!

Izvor: Press, 19.Jan.2011, 01:22

Jugoslovenska tajna policija organizovala je ubistvo švedskog premijera Olafa Palmea 1986. godine, kako bi krivicu pripisala ustaškoj emigraciji, objavio je nemački magazin „Fokus" saznanja njihove tajne službe .Nemački izvori se pozivaju na Vinka...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.