Sutra se održava samit EU i Kine

Izvor: Blic, 20.Nov.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra se održava samit EU i Kine

Konflikt u Siriji, ljudska prava i brojna pitanja vezana za trgovinu i razvoj biće na dnevnom redu sutrašnjeg prvog samita Evropske unije (EU) i novog rukovodstva Kine.

Predsednik EU Herman van Rompej i predsednik Evropske komisije (EK) Žoze Manuel Barozo predvodiće delegaciju Unije u razgovorima sa kineskom delegacijom koju će predvoditi premijer Li Kećijang.

To će biti 16. samit EU i Kine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali prvi otkako su Li i predsednik Si Djinping u martu došli na čelo Kine.

U saopštenju EU navodi se da će konflikt u Siriji biti deo razgovora o bezbednosnoj saradnji izmedju EU i Kine.

Kina, koja je nedavno dobila mesto u Savetu UN za ljudska prava, kritikovana je zbog podrške sirijskoj vladi, kao i zbog odnosa prema ljudskima pravima u zemlji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si Đinping ukazao na značaj partnerstva Kine i EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2013

Kineski predsednik Si Đinping danas je pozvao Kinu i Evropsku uniju (EU) da pravilno pozicioniraju svoje sveobuhvatno strateško partnerstvo usred procesa globalizacije kako bi se krenulo napred sa bilateralnom saradnjom. Na sastanku sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom Van Rompejem (Herman Van...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.