Sutra nastavak suđenja vođi Obraza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2011, 03:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak suđenja vođi "Obraza"

BEOGRAD -

Suđenje vođi desničarske organizacije pokret "Obraz" Mladenu Obradoviću trebalo bi da se nastavi sutra, koji je optužen za širenje diskriminacije prema osobama homoseksualnog opredeljenja pred otkazanu "Paradu ponosa" 2009. godine u Beogradu.

Obradović je prethodnih dana pozivao vlasti da zabrane "Paradu ponosa", čije je održavanje bilo planirano za sutra, ali je policija zabranila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve skupove ovog vikenda.

Vođa "Obraza" je, takođe, najavljivao da će istog dana organizovati skup podrške zdravoj porodici pod sloganom "Molitveni hod", koja je trebalo da počne liturgijom u Hramu Svetog Save.

On je u julu, na početku suđenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, negirao da je svojim aktivnostima širio mržnju i netrpeljivost prema pripadnicima homoseksualne orijentacije, ističući "Obraz" ne zagovara mržnju već obnovu duhovnih vrednosti i pozvao homoseksualce na pokajanje.

Obradović je nedavno osuđen na dve godine zatvora kao organizator nereda prilikom održavanja "Parade ponosa" 10. oktobra 2010. godine.

Pred Ustavnim sudom u toku je postupak povodom zahteva tužilaštva da se "Obrazu" zabrani delovanje.
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz,   Sveti Sava

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija na ulicama, prvi privedeni

Izvor: B92, 02.Okt.2011

Beograd -- Policijske jedinice su na ulicama Beograda i drugih gradova da bi sprečili pokušaje organizovanja rizičnih skupova, kažu u MUP-u. Do sada privedeno šest osoba...Za danas su, pre zvanične zabrane, bile planirane Parada ponosa i "Molitveni hod" koji je trebalo da organizuje ultradesničarska...

Nastavak na B92...

Nastavak suđenja vođi Obraza

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2011, 01:19

Suđenje vođi desničarske organizacije "Obraz" Mladenu Obradoviću, optuženom za širenje diskriminacije prema homoseksualcima pred otkazanu "Paradu ponosa" 2009. godine u Beogradu, nastavlja se danas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.