Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2016, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudbina EU biće odlučena u septembru

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je danas da će u septembru u Bratislavi biti održan sastanak lidera Evropske unije na temu budućnosti EU nakon referenduma u Britaniji, na kojem se većina građana izjasnila za izlazak iz Unije.

Tusk je podsjetio da EU neće moći za započne pregovore o izlasku Britanije sve dok vlada u Londonu i formalno ne izrazi svoju namjeru za napuštanje bloka, prenijela je agencija AP.

„To je jedini zakonski put kojim ovaj proces mora da ide“, naveo je Tusk.

(Sputnik)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sudbina EU biće odlučena u septembru"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jun.2016

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je u sredu da će u septembru u Bratislavi biti održan sastanak lidera Evropske unije na temu budućnosti EU posle referenduma u Britaniji, na kojem se većina građana izjasnila za izlazak iz Unije, javljaju agencije...Tusk je podsetio da EU neće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pristup Britanije tržištu EU uslovljen slobodom kretanja

Izvor: Capital.ba, 29.Jun.2016, 15:22

BRISEL, Pristup Velike Britanije tržištu EU uslovljen je slobodom kretanja, izjavio je danas predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk. Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da svako ko želi pristup unutrašnjem tržištu EU mora da poštuje striktne uslove „bez izuzetka“. On...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.