Štampa: Dušan Petrović osniva stranku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2012, 05:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampa: Dušan Petrović osniva stranku

BEOGRAD -

Bivši visoki funkcioner Demokratske stranke Dušan Petrović osnovaće stranki, najavljuje nekoliko beogradskih listova, a "Blic" navodi da će se stranka zvati Zapadna Srbija i da je Petrović već spremio i program stranke i da će osnovati poslanički klub.

Petrović je u intervjuu "Kuriru" rekao da će obavestiti javnost čim donese bilo kakvu odluku i da je na sednici Glavnog odbora DS već nekoliko poslanika podržalo njegovu ideju.

"Informer" piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će Petrović, čim ga Glavni odbor DS isključi, zbog toga što neće da podnese ostavku na poslaničku funkciju, osnovati svoju partiju i da već sprema njene odbore.

Petrović tom listu nije ni potvrdio, ni porekao da osniva stranku, ali je izrazio uverenje da će, kako vreme bude prolazilo, politika koju on zastupa, o centralnoj Srbiji ravnopravnoj sa Beogradom i Vojvodinom, nailaziti na sve veću podršku.

Petrović je juče, povodom zahteva predsednika stranke Dragana Đilasa da bivši ministri podnesu ostavke u parlamentu, ocenio da DS nema svoju politiku i da zato pokreće teme koje nisu važne građanima.

Komentarišući napise u pojedinim medijima da "Đilas čisti Tadićeve ljude", Petrović je rekao: "Opasno je kada nemate politiku. Onda različite teme mogu da vam se učine važnim, da vam se učini da imate većinu, da pokažu da ste energični i odlučni…, ali je činjenica da to nikoga u Srbiji, osim funkcionera Demokratske stranke ne interesuje. Zato i preporučujem funkcionerima DS da se pozabave temama koje interesuju građane".

Petrović je novinarima u parlamentu rekao i da, kada je reč o odgovornosti, ne treba izgubiti iz vida da je nosilac liste na majskim izborima bio Boris Tadić, ali da je prvi na toj listi bio Dragan Đilas, pa da oni ispod njega ne mogu biti podjednako odgovorni.

"Svi smo mi bili na listi Demokratske stranke, nosilac je bio Boris Tadić, prvi na toj listi Dragan Đilas, a svi članovi vlade su bili iza njega. Ako logički postavite stvari onda se pitate kako oni, koji su na listi bili ispod onog ko je bio na čelu liste, mogu biti više odgovorni", rekao je Petrović novinarima u parlamentu, ali i naglasio da je to "potpuno nebitna stvar".

Bivši ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković vratio je juče poslanički mandat i iščlanio se iz Demokratske stranke.

Glavni odbor DS usvojio je pre dva dana inicijativu kojom se od nekadašnjih ministara iz DS, a sada poslanika, traži da podnesu ostavke na poslanička mesta, ukoliko to već nisu učinili.

Ranije je takav poziv bivšim ministrima uputio i Đilas, nakon čega su poslaničke mandate vratili bivši premijer Mirko Cvetković i bivši ministri Snežana Malović i Oliver Dulić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušan Petrović osniva stranku?

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2012

Bivši visoki funkcioner Demokratske stranke Dušan Petrović osnovaće stranku, najavljuje nekoliko beogradskih listova, a 'Blic' navodi da će se stranka zvati Zapadna Srbija i da je Petrović već spremio i program stranke i da će osnovati poslanički klub.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.