Srpski film Tilva Roš pobedio na festivalu u Francuskoj

Izvor: S media, 05.Dec.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski film "Tilva Roš" pobedio na festivalu u Francuskoj

Domaći film reditelja Nikole Ležaića "Tilva Roš" osvojio je nagradu za najbolji film i nagradu publike na upravo završenom filmskom festivalu u francuskom gradu Belforu.

To je ukupno 11. festivalska nagrada za debitantski film Ležaića koji je svetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Lokarnu u avgustu ove godine.

Film, u produkciji filmske kuće "Kiselo dete", pobedio je pre festivala u Belforu i na festivalima u Sarajevu, Moskvi, portugalskom gradu Eštorilu i holandskom gradu Liuvardenu.

"Tilva Roš" nastavlja festivalsku turneju, a premijera u Srbiji planirana je za početak 2011. godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski film „Tilva Roš” pobedio na festivalu u Francuskoj

Izvor: Politika, 05.Dec.2010

BELFOR – Domaći film reditelja Nikole Ležaića „Tilva Roš” osvojio je nagradu za najbolji film i nagradu publike na upravo završenom filmskom festivalu u francuskom gradu Belforu, saopštio je producent tog ostvarenja...To je ukupno 11. festivalska nagrada za debitantski film Ležaića koji...

Nastavak na Politika...

"Tilva Roš" pobedio u Francuskoj

Izvor: Šumadija Press, 06.Dec.2010, 11:50

Domaći film reditelja Nikole Ležaića "Tilva Roš" osvojio je nagradu za najbolji film i nagradu publike na upravo završenom filmskom festivalu u francuskom gradu Belforu.

Nastavak na Šumadija Press...

Tilva Roš nagrađen u Francuskoj

Izvor: Popboks, 06.Dec.2010

Domaći film Tilva Roš, reditelja Nikole Ležaića osvojio je nagradu za najbolji film i nagradu publike na upravo završenom filmskom festivalu u francuskom gradu Belforu. To je jedanaesta festivalska nagrada za debitantski film Nikole Ležaića koji je svetsku premijeru imao na filmskom festivalu...

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.