Srbija uskoro predaje pregovaračku poziciju za poglavlje 24

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uskoro predaje pregovaračku poziciju za poglavlje 24

Šefica Pregovaračkog tima za pregovore sa EU Tanja Miščević rekla je da je cilj da Srbija ubrzo preda pregovaračku poziciju za poglavlje 24, koje se tiče pravde, slobode i bezbednosti.
Tanja Miščević je na sastanku Radne grupe za poglavlje 24 u okviru Nacionalnog konventa o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU rekla da je Srbija pre dve nedelje obaveštena da je EU prihvatila Akcioni plan za Poglavlje 24 i pozvala Srbiju da predstavi svoju pregovaračku poziciju.

Prema njenim rečima, bez naše pregovaračke pozicije EU ne može da predstavi zajedničku pregovaračku poziciju.
Istakla je da je konačni cilj da do kraja holandskog predsedavanja, odnosno do kraja juna, poglavlje 23 i poglavlje 5 budu otvorena za pregovaranje.
"To nije nerealno, to je kranje realno", rekla je Miščević.
Na sastanku je rečeno i da je trenutni trošak akcionog plana za poglavlje 24 više od 27 miliona evra, a taj iznos će se značajno povećati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Realno otvaranje tri poglavlja u prvoj polovini 2016.

Izvor: Beta, 11.Mar.2016

Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima o pristupanju EU Tanja Miščević rekla je danas da je otvaranje tri poglavlja 23, 24 i 5, u pregovorima sa EU u prvoj polovini ove godine realno i moguće."Konačni cilj je da do kraja holandskog predsedavanja ovo poglavlje (24 - pravda, sloboda i bezbednost)...

Nastavak na Beta...

Srbija uskoro predaje pregovaračku poziciju za poglavlje 24

Izvor: RTS, 11.Mar.2016

Šefica Pregovaračkog tima za pregovore sa EU Tanja Miščević rekla je da je cilj da Srbija ubrzo preda pregovaračku poziciju za poglavlje 24, koje se tiče pravde, slobode i bezbednosti. . Tanja Miščević je na sastanku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.