Srbi sa severa Kosova brinu zbog nestašice lekova

Izvor: Blic, 31.Jul.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa Kosova brinu zbog nestašice lekova

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistrativnim prelazima na kranjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata. Na barikadi, u mestu Rudare u opštini Zvečan, tokom protekle noći bilo je više ljudi nego prethodnih, a vojnici Kfora, koji su tokom jučerašnjeg dana nekoliko puta obilazili ovaj punkt, to nisu uradili ni jednom tokom noći.

09:40 - Kfor i Euleks postavili kontolni punkt u selu Jagnjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pripadnici Kfora i Euleks policije postavili su rano jutros kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan - Zubin Potok gde vrše detaljnu kontrolu vozila robe i putnika.

Na ovom putnom pravcu koji je glavna veza za Srbe izmedju ove dve susedne opštine postavljeno je desetak vozila Euleksa i Kfora, a njihovi pripadnici kontrolišu svako vozilo koje tuda prođe.

09:17 - Jučerašnja dešavanja

Skupština Srbije usvojila je rezoluciju o Kosovo, celu vest pročitajte ovde.

Zemlje "Kvinte" osudile su Prištinu zbog akcije specijala ROSU - opširnije ovde.

U Beograd sutra dolazi pregovarač EU Robert Kuper, celu vest pročitajte ovde.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da da su Ministarstvo i VS u u konstantnom kontaktu sa Kforom, bilo da je to komandant Erhard Biler, bilo njegov zamenik preko Generalstaba, bilo komandant Južnog krila NATO-a koji komanduje iz Napulja.

09:16 - Nestašica lekova

Noć je protekla bez problema i na barikadi u mestu Zupče, na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, u opštini Zubin Potok. Mirno je bilo i u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde će nadležni iz Zdrastvenog centra danas na konferenciji za novinare govoriti o problemima sa kojima se suočavaju, nakon što su posle potpunog zatvaranja administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje što je učinio Kfor, počeli da se suočavaju s nestašicom boca sa kiseonikom, sanitetskim materijalom i pojedinim lekovima.

Povezane vesti: Euleks spreman da na srpske barikade pošalje specijalce Barikade jedini adut za nove pregovore sa Prištinom Bivši šef kosovske policije: Nisam podneo ostavku Savet bezbednosti UN: Dijalog jedino rešenje krize na Kosovu Tadić: Priština ne odlučuje samostalno o slanju specijalaca
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirna noć na barikadama

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2011

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistrativnim prelazima na severu Kosova, protekla je bez incidenata.

Nastavak na Radio 021...

Kontrolni punkt u selu Jagnjenica

Izvor: B92, 31.Jul.2011

Zubin Potok -- Pripadnici KFOR-a i Euleksa postavili su kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan - Zubin Potok gde vrše detaljnu kontrolu vozila robe i putnika...Na ovom putnom pravcu koji je glavna veza za Srbe između ove dve susedne opštine postavljeno je desetak vozila Euleksa i KFORA...Njihovi...

Nastavak na B92...

KFOR I EULEKS POSTAVILI KONTOLNI PUNKT U SELU JAGNJENICA

Izvor: Kurir, 31.Jul.2011

ZUBIN POTOK - Pripadnici Kfora i Euleks policije postavili su rano jutros kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan - Zubin Potok, gde vrše detaljnu kontrolu vozila robe i putnika...Na ovom putnom pravcu koji je glavna veza za Srbe između ove dve susedne opštine postavljeno je desetak vozila...

Nastavak na Kurir...

Mirno na barikadama na severu Kosova

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2011

Pripadnici Kfora i Euleks policije postavili kontrolni punkt u selu Jagnjenica na putu Zvečan – Zubin Potok. Bogdanović i Stefanović se vraćaju na KiM. Bolnici u Mitrovici preti nedostatak kiseonika, lekova , benzina, hrane za bolesnike i tehničke vode

Nastavak na Večernje novosti...

Mirno, ali napeto na Kosovu

Izvor: RTS, 31.Jul.2011

Više stotina Srba blokira putni pravac ka južnom delu Kosovske Mitrovice, u mestu Rudare. Kfor i Euleks jutros postavili punkt na pravcu Zvečan-Zubin Potok. Stefanović i Bogdanović se vraćaju na Kosovo bez garancija da će biti propušteni. Administrativni prelazi neprohodni, pa već treći dan...

Nastavak na RTS...

Specijalci se povukli sa Jarinja i Brnjaka

Izvor: Deutsche Welle, 01.Avg.2011, 02:26

Kosovska specijalna policija povukla se sa graničnih prelaza na severu Kosova pošto je tokom noći i jutros zaposela te prelaze. Sada je tamo redovna kosovska policija u čijem sastavu na prelazima dominiraju Srbi.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.