Snouden rekao da će glasati, ali ne za koga

Izvor: B92, 16.Sep.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden rekao da će glasati, ali ne za koga

Atina -- Bivši radnik američke bezbednosne agencije Edvard Snouden izjavio je da će glasati na predsedničkim izborima u SAD, ali nije rekao koga će podržati.

"Glasaću", rekao je Snouden na konferenciji u Atini preko video linka iz Moskve.

Snouden, bivši saradnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA), poslednje tri godine je u egzilu.

Optužen je za špijunažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je obelodanio da je NSA prisluškivala i presretala elektronsku komunikaciju posle terorističkih napada u SAD septembra 2001. godine.

Bivši saradnik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), koji živi u Rusiji, tražio je pomilovanje od predsednika Baraka Obame, na šta je Bela kuća reagovala da bi Snouden trebalo da se vrati u SAD da mu se sudi pošto je obelodanio da je NSA širom sveta prisluškivala i presretala elektronske komunikacije.

Ipak, u apelu kojim od Obame traži pomilovanje podržale su ga brojne javne ličnosti u SAD među kojima je i bivši kandidat za nominaciju za izbore Berni Sanders.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 8. novembar.

Prema posle]im anketama, predsednički kandidat demokrata Hilari Klinton i republikanski Donald Tramp imaju izjednačenu podršku jer demokratski simpatizeri pokazuju manji entuzijazam.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snouden: Glasaću na izborima za predsednika SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Sep.2016

Bivši radnik američke bezbednosne agencije Edvard Snouden izjavio je danas da će glasati na predsedničkim izborima u SAD, ali nije rekao koga će podržati. "Glasaću", rekao je Snouden na konferenciji u Atini preko video linka iz Moskve. Snouden, bivši saradnik američke Agencije za nacionalnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.