Sirija poštuje sporazum o razoružanju

Izvor: RTS, 20.Apr.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija poštuje sporazum o razoružanju

Sirija poštuje zadate rokove i do sada je uništila ili predala 80 odsto svog hemijskog oružja, sopšteno je iz komisije za razoružanje u Bejrutu. Prema planu UN Sirija treba da uništi svoj hemijski arsenal do 30. juna ove godine.

Šefica međunarodne komisije zadužene za nadgledanje procesa sirijskog razoružavanja  Zigrid Kag izjavila je da će sirijske vlasti, ukoliko se nastavi tim tempom, biti u mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da uskoro uklone ceo hemijski arsenal.

"Taj ritam je pozitivan i neophodan da se poštuju zadati rokovi", rekla je Zigrid Kag.

Prema planu o uklanjanju sirijskog hemijskog oružja koji su odobrile UN prošle godine, predviđa se da se ukupne zalihe hemijskog oružja u Siriji unište do 30. juna 2014. godine.

Plan je usvojen na osnovu rusko-američkog sporazuma kojim su izbegnuti američki vazdušni udari na Siriju, posle napada hemijskim oružje u blizini Damaska.

Tada je poginulo nekoliko stotina osoba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija poštuje sporazum o razoružanju?

Izvor: RTS, 20.Apr.2014

Sirija poštuje zadate rokove i do sada je uništila ili predala 80 odsto svog hemijskog oružja, sopšteno je iz komisije za razoružanje u Bejrutu. Prema planu UN Sirija treba da uništi svoj hemijski arsenal do 30. juna ove godine. ..Šefica međunarodne komisije zadužene za nadgledanje procesa sirijskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.