Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Vučić žuri s Kosovom jer je to uslov Zapada za podršku

Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ocenio je danas da je priznavanje nezavisnosti Kosova osnovni uslov za političku podršku zemalja Zapada Aleksandru Vučiću i da je to razlog zbog kojeg predsednik Srbije "očigledno žuri" da reši to pitanje.

"Izgleda da je kamata na kredit Zapada u vidu podrške zvaničnoj politici Srbije od 2012. godine stigla na naplatu. Sada predsednik Vučić otvara takozvanu javnu raspravu o pitanju koje je, što se njega i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vlade Srbije tiče, već rešeno. Potrebno je napraviti privid demokratske javnosti koja učestvuje u rešavanju važnog državnog pitanja. Prava funkcija ovog surogata demokratije je prebacivanje istorijske odgovornosti za predaju Kosova na inače nepostojeću javnost Srbije", naveo je on.

Samardžić je kao primer naveo tekst koji je Vučić napisao za dnevni list "Blic" s namerom da podstakne javnu diskusiju, ali koji je, po njegovim rečima, primer pravljenja političke konfuzije povodom zapadnog ultimatuma za priznavanje Kosova.

"Jezik tog teksta treba da prikrije, a ne da izrazi ono što njegov autor misli. Tu nema ni jasnog stava, ni jasne poruke, kao da autor nema komunikaciju sa onima kojima se obraća, ali je ima sa zapadnim nalogodavcima", ocenio je Samardžić.

On je dodao da Vučić, ako mu je zaista stalo do mišljenja naroda Srbije o rešenju kosovskog pitanja, treba da raspiše referendum i da javno agituje za pozitivan ili negativan odgovor na jasno postavljeno pitanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kof: Austrija podržava proces pristupanja Srbije evropskoj zajednici

Izvor: Blic, 25.Jul.2017

Predsednik Nacionalnog veća Parlamenta Austrije Karlhajnc Kof izjavio je danas u Beogradu da Austrija snažno podržava proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i da priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije ne može biti uslov za prijem u članstvo u EU, saopštila je Skupština Srbije...Kof...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.