ŠVAJCARCI ZAMRZLI IMOVINU EGIPATSKOG REŽIMA

Izvor: Kurir, 19.Feb.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠVAJCARCI ZAMRZLI IMOVINU EGIPATSKOG REŽIMA

BERN- Švajcarska je zamrznula imovinu vrednu desetine miliona franaka koja pripada vodećim ljudima svrgnutog egipatskog režima, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta zvanična potvrda je usledila nakon prošlonedeljnog saopštenja vlade u Bernu da je zamrznula "potencijalnu imovinu" u toj zemlji koja pripada bivšem predsedniku Egipta Hosniju Mubaraku, njegovoj ženi, njihovoj dvojici sinova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i njihovim ženama, Mubarakovom zetu i petorici viših zvaničnika stranke NDP, na čijem je čelu bio svrgnuti predsednik, prenela je agencija AP.

Tada švajcarske vlasti nisu želele da potvrde da ta imovina zaista postoji, ali se u petkovom objavljenom saopštenju Ministarstva navodi da je "blokirana imovina vredna nekoliko desetina miliona franaka koja pripada osobama navedenim u saopštenju vlade od prošlog petka".

Glavni egipatski tužilac je izložen pritisku aktivista protiv korupcije da pokrene istragu oko imovine u vlasništvu Mubaraka i njegove porodice.

Grupe aktivista su u Egiptu vlastima dostavile dokumente za koje kažu da sadrže podatke o aktivnostima koje su omogućile bivšem predsedniku da dođe u posed velikog bogatstva procenjenog u rasponu od jedne milijarde do čak 70 milijardi dolara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Švajcarska blokirala imovinu egipatskog režima

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2011

Švajcarska je zamrznula imovinu vrednu desetine miliona franaka koja pripada vodećim ljudima svrgnutog egipatskog režima, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.