ŠTRAJK U SPECIJALNOJ BOLNICI ZLATAR

Izvor: Kurir, 14.Feb.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK U SPECIJALNOJ BOLNICI "ZLATAR"

NOVA VAROŠ - Zaposleni u Specijalnoj bolnici "Zlatar" u Novoj Varoši danas su potpuno obustavili rad posle desetodnevnog štrajka upozorenja.

Početak generalnog štrajka najavljen je protestom u glavnoj ulici i pred zgradom Skupštine opštine. Oglašavajući se pištaljkama i trubama, nosili su transparente na kojima je pisalo i "Pozovite hitnu, umire Centar" i "Gladni smo".

- Smene i izbori dva poslednja direktora doneli su nam samo nove gubitke. Ćutali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << smo i trpeli, ali sada je zgrada Centra prazna, a mi smo na ulici - rekao je novinarima Dragan Grbović, predsednik sindikalne organizacije i štrajkačkog odbora.

Uz zahtev za smenu vršioca dužnosti direktora Đoka Zečevića traži se rešavanje statusa ustanove, isplata zaostalih zarada i povezivanje staža.

Dugovi Centra su premašili 140 miliona dinara, a od 10. februara Centar nema nijednog pacijenta, iako raspolažu sa više od 300 kreveta.

Umesto nekada brojnih specijalista, u Centru je, uz 85 radnika, zaposlen samo jedan lekar opšte prakse.

Štrajkači su danas zatražili i podršku više od 100.000 pacijenata koji su od kardiovaskularnih bolesti do sada lečeni u centru "Zlatar".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Potpuna obustava rada u Specijalnoj bolnici "Zlatar"

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 07:18

NOVA VROŠ - Zaposleni u Specijalnoj bolnici "Zlatar" u Novoj Varoši od juče su potpuno obustavili rad, posle desetodnevnog štrajka upozorenja...Početak generalnog štrajka najavljen je protestom u glavnoj ulici i pred zgradom Skupštine opštine. Oglašavajući se pištaljkama i trubama, nosili...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.