Potpuna obustava rada u Specijalnoj bolnici Zlatar

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuna obustava rada u Specijalnoj bolnici "Zlatar"

NOVA VROŠ - Zaposleni u Specijalnoj bolnici "Zlatar" u Novoj Varoši od juče su potpuno obustavili rad, posle desetodnevnog štrajka upozorenja.

Početak generalnog štrajka najavljen je protestom u glavnoj ulici i pred zgradom Skupštine opštine. Oglašavajući se pištaljkama i trubama, nosili su transparente na kojima je pisalo "Pozovite hitnu, umire >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Centar" i "Gladni smo".

- Smene i izbori dva poslednja direktora doneli su nam samo nove gubitke. Ćutali smo i trpeli, ali sada je zgrada Centra prazna, a mi smo na ulici - rekao je novinarima Dragan Grbović, predsednik sindikalne organizacije i štrajkačkog odbora.

Uz zahtev za smenu vršioca dužnosti direktora Đoka Zečevića traži se rešavanje statusa ustanove, isplata zaostalih zarada i povezivanje staža.

Dugovi Centra su premašili 140 miliona dinara, a od 10. februara Centar nema ni jednog pacijenta, iako raspolaže sa više od 300 kreveta.

Umesto nekada brojnih specijalista, u Centru je, uz 85 radnika, zaposlen samo jedan lekar opšte prakse.

Štrajkači su zatražili i podršku više od 100.000 pacijenata koji su od kardiovaskularnih bolesti do sada lečeni u Centru "Zlatar".

Strašno, Situacija u ovom hotelu u potpunosti oslikava u koliko losem stanju se nalazi Zlatarski turizam. Strašno je to u što u ovakve firme kako je koji direktor dolazio zapošljavao je svoju familiju i tako se broj ne kvalitetnih zaposlenih sve više povećavao a oni vredni i sposobni su naravno odlazili. 85 zaposlenih a samo jedan doktor u bolnici :-D pa ko je ovde bolestan?

Dobro je pa postoji Turističko sportski centar Zlatar :-D ili je to opet promenjeno ime u turističku organizaciju Zlatar. Oni će sigurno da dovedu gomilu turista u Novu Varoš. barem bi to trebali da rade imajući u vidu da godišnje potroše nekoliko miliona dinara u tu svrhu, imaju oko 10-15 zaposlenih koji bi trebali a ne rade ništa. Nikad mi nije bilo jasno kako je moguće da ljudi idu na posao, primaju platu i ne rade nikakav posao. Ko mi ne veruje nek nenajavljeno poseti prostorije ove organizacije i uveriće se. Ako mu budu znali odgovoriti šta rade ja lažem ...

Da nije tužno bilo bi smešno. Ovaj Centar Zlatar nekada je bio zaštitni znak ovog kraja i planine Zlatar a sada će biti zatvoren. To je strašna vest za Novu Varoš i Zlatar. Krajnje je vreme da se ovaj objekat ustupi nekome ko će domaćinski gazdovati i da vlada da neke subvencije za svakog novog zaposlenog. Samo oživljavanje ovog hotela značilo bi oporavak celog ovog kraja i razvoj turizma. Hvala svakome ko je pročitao ovaj tekst!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.