SDP ima novog lidera, Bernardić nasledio Milanovića

Izvor: B92, 26.Nov.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP ima novog lidera, Bernardić nasledio Milanovića

Zagreb -- Prema nezvaničnim rezultatima izbora u hrvatskom SDP Davor Bernardić je potvrdio nadmoć iz prvog kruga i gotovo sigurno postaje novi predsednik te stranke.

Na izbore je izašlo nešto manje članova SDP nego u prvom krugu kada je glasalo njih 18.405, prenosi Index.hr.

Na do sada 12.250 prebrojanih glasova Bernardić je dobio podršku 66,3 odsto članova stranke, a Ranko Ostojić njih 33,6 odsto.

Bernardićeva prednost je tolika da se može reći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je gotovo nemoguće da bi ga Ostojić mogao dostići.

U kampanju za izbor predsednika SDP-a krenulo je osam kandidata od kojih se jedan ubrzo pao i podržao Bernardića, a u prvom krugu su učestvovali i Orsat Miljenić, Tonino Picula, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Davor Bernardić (36) rođen je u Zagrebu gde je diplomirao fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu, a u politiku je ušao u 18-toj godini.

Od 2008. do 2010. obavljao je dužnost predsednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske, a dve godine kasnije pobedio je na izborima u trci za predsednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb, prenosi Index.hr.

Aktuelni predsednik SDP-a, Zoran Milanović, nije glasao ni u drugom krugu unutarstranačkih izbora, javio je N1.

Osim Milanovića na izbore nije izašao ni Tonino Picula.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bernardić novi lider SDP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2016

Prema nezvaničnim rezultatima izbora u hrvatskom SDP-u Davor Bernardić je potvrdio nadmoć iz prvoga kruga izbora i gotovo sigurno postaje novi predsednik te stranke, prenose hrvatski mediji...Na izbore je izašlo nešto manje članova SDP nego u prvom krugu kada je glasalo njih 18.405, prenosi Index.hr...Na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bernardić naslijedio Milanovića na čelu SDP-a

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2016

ZAGREB - Članovi SDP-a u drugom krugu unutarstranačkih izbora izabrali su Davora Bernardića za novog predsjednika stranke koji će je voditi iduće četiri godine...Privremeni nezvanični rezultati izbora saopšteni su u sjedištu stranke, a Bernardić je na objavu došao u društvu protivkandidata...

Nastavak na Nezavisne Novine...

NASLEDNIK ZORANA MILANOVIĆA: SDP dobio novog lidera – Davora Bernardića

Izvor: Telegraf.rs, 27.Nov.2016, 01:54

Davor Bernardić je večeras pobedio na unutarstranačkim izborima SDP-a...Rođen je 1980. godine u Zagrebu gde je diplomirao fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu. Bio je odličan student a u 18-toj godini nakon smrti oca ulazi u politiku. Od 2008. do 2010. obavljao je dužnost predsednika Foruma...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.