SAD: Proučite ponude i postignite sporazum

Izvor: RTS, 03.Apr.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Proučite ponude i postignite sporazum

Vašington smatra da se na razgovorima u Briselu nije dogodio neuspeh, i ohrabruju Beograd i Prištinu da prouče ponude i postignu sporazum, saopšteno u Stejt departmentu.

Sjedinjene Američke Države ne smatraju da se tokom jučerašnjih pregovora u Briselu dogodio neuspeh i ohrabruju obe strane da prouče ponude i postignu sporazum, saopšteno je danas u Stejt departmentu.

Portparolka Stejt departmenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Viktorija Nuland je, odgovarajući na pitanje dopisnika Tanjuga šta sledi nakon neuspeha da se sinoć postigne dogovor, rekla da "ne zna zašto se to ocenjuje kao neuspeh".

"To sigurno nije ono kako je lejdi (Ketrin) Ešton to okarakterisala. Ona je rekla da su ponude na stolu i da su razlike između dve strane uske", dodala je Nuland.

Predstavnica Stejt departmenta je ponovila zahvalnost SAD Ketrin Ešton zbog organizovanja dijaloga.

"Sada ohrabrujemo obe strane da iskoriste ovu priliku, da prouče ponude koje su na stolu i da se vrate spremne da postignu sporazum", zaključila je Nuland.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: U Briselu nije došlo do neuspeha

Izvor: Akter, 03.Apr.2013

Sjedinjene Američke Države ne smatraju da se tokom jučerašnjih pregovora u Briselu dogodio neuspeh i ohrabruju obe strane da prouče ponude i postignu sporazum

Nastavak na Akter...

SAD ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu dogovor

Izvor: Blic, 03.Apr.2013

SAD ohrabruju Beograd i Prištinu da prouče predloge na stolu i vrate se u EU spremne da postignu dogovor, rekla je danas u Vašingtonu portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland...Nuland je na redovnoj konferenciji za novinare navela da je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton jasno stavila do znanja...

Nastavak na Blic...

Rusima brane obilazak zatvorenika

Izvor: B92, 04.Apr.2013, 11:04

Vašington -- Sjedinjene Američke Države neće dozvoliti Rusiji da njeni predstavnici obiđu svog državljanina koji je zatočen u američkoj bazi u zalivu Gvantanamo...Predstavnica Stejt departmenta Viktorija Nilend je kazala da je ruska vlada zatražila da poseti Ravila Mingazova u američkoj bazi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.