Rusija najavila veto na rezoluciju protiv Sirije

Izvor: B92, 24.Feb.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija najavila veto na rezoluciju protiv Sirije

Njujork -- Britanija, Francuska i SAD predložile su u SB UN nacrt rezoluciju protiv Sirije zbog navodnih napada hemijskim oružjem na koju je Rusija najavila veto.

Posle sastanka SB UN iza zatvorenih vrata, zamenik britanskog ambasadora Piter Vilson najavio je da će članice uskoro glasati o nacrtu kojim se traže sankcije za Siriju.

U nacrtu rezolucije u koji je AP imao uvid traži se između ostalog zabrana prodaje helikoptera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriji.

Rusija je, međutim, najavila veto na nacrt rezolucije.

"Upravo sam izneo veoma jasnu našu poziciju partnerima. Ako se rezolucija nađe na stolu, upotrebićemo veto", rekao je zamenik ruskog predstavnika u UN Vladimir Safronikov, prenosi AFP.

On je rekao da rezolucija predstavlja "provokaciju"

U istrazi UN i Organizacije za zabranu hemijskog oružja konstatovano je da je sirijska vlada izvela najmanje tri napada hlorin gasom, ali je Rusija osporila te nalaze.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putinovo njet zapadnim silama: Rusija stavila veto na rezoluciju protiv Sirije

Izvor: BKTV News, 24.Feb.2017

Rusija je danas stavila veto rezolucije protiv Sirije zbog navodnih napada hemijskim oružjem...Velika Britanija, Francuska i SAD predložile su ovu rezoluciju u Savetu bezbednosti UN...Posle sastanka SB UN iza zatvorenih vrata, zamenik britanskog ambasadora Piter Vilson najavio je da će članice uskoro...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.