Rezolucija o Ukrajini protiv Rusije

Izvor: B92, 09.Apr.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezolucija o Ukrajini protiv Rusije

Strazbur -- Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) danas je usvojila rezoluciju o Ukrajini u kojoj svu krivicu za krizu u toj zemlji prebacuje na Rusiju.

U tom dokumentu se navodi da su ruske akcije u vezi sa Krimom jasno kršenje međunarodnog prava i tvrdi se da desničarske snage nisu zauzele centralnu vlast u Kijevu, kao i da nema direktne pretnje po prava etničke ruske manjine, uključujući i onu na Krimu, preneo je Itar-Tass.

U rezoluciji je referendum o pripajanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krima Rusiji nazvan neustavnim a njegovi rezultati su označeni kao nevažeći i nepriznati od Saveta Evrope, prenosi Itar-Tass.

PS SE je takodje potvrdila svoju podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Rezolucija se takodje protivi federalizaciji Ukrajine i priznaje legitimitet samoproglašenih vlasti u Kijevu.

PS SE zahteva da upotreba sile od strane svrgnute vlade protiv demonstranata bude osudjena i odgovorni za to kažnjeni, javio je Itar-Taš.

PS SE je zatražila i održavanje prevremenih parlamentarnih izbora u Ukrajini.

Ruska delegacija izrazila je oštar protest protiv rezolucije, preneo je Itar-Taš.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PS SE usvojila rezoluciju o Ukrajini okrivljujući Rusiju

Izvor: Blic, 09.Apr.2014

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) danas je usvojila rezoluciju o Ukrajini u kojoj svu krivicu za krizu u toj zemlji prebacuje na Rusiju...U tom dokumentu se navodi da su ruske akcije u vezi sa Krimom jasno kršenje međunarodnog prava i tvrdi se da desničarske snage nisu zauzele centralnu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.