Restoran služi hranu iz zemalja koje su u sukobu sa Amerikom

Izvor: Blic, 29.Jul.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restoran služi hranu iz zemalja koje su u sukobu sa Amerikom

Jedan restoran u Picburgu poslužuje nacionalnu hranu zemalja sa kojima je Amerika u sukobu.

Ovaj restoran u tom istočnoameričkom gradu Picburg se zove "Kuhinja sukoba", a poslužuje samo poslastice iz zemalja s kojima je Amerika u svađi.

Trenutno su na meniju jela iz Avganistana, a u pripremi jela učestvuju i članovi avganistanske zajednice. Hrana se pravi "za poneti", a umotana je u papir na kojem su odštampana svedočanstva Avganistanaca rođenih i u matičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemlji i u Americi, a u kojima pripovedaju o celom spektru spornih kulturno-političkih pitanja.

Ideja je da se svakih mesec ili dva poslužuju jela iz neke druge zemlje koja je u svađi sa SAD, a cilj projekta je, kako kažu njegovi tvorci, da se kroz hranu, ambalažu i programe koji se organizuju za svaku zemlju posebno stvori platforma za raspravu i učenje.

Tokom sledećih meseci stanovnici Picburga će isprobati jela iz Severne Koreje, Venecuele i mnogih drugih zemalja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konfliktna kuhinja: ako ste u sukobu sa SAD

Izvor: B92, 29.Jul.2011

"Kuhinja sukoba" (Conflict Kitchen) je restoran koji sprema hranu za poneti i to iz nacionalne kuhinje zemalja koje su u sukobu sa Sjedinjenim Državama.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.