Reakcije na susret Nikolića i Zukorlića

Izvor: RTS, 07.Okt.2011, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije na susret Nikolića i Zukorlića

Različite reakcije sandžačkih političkih lidera obeležile su sinoćni susret Tomislava Nikolića i Muamera Zukorlića. Esad Džudžević smatra da je to "susret dvojice gubitnika", a Rešad Hodžić ističe da Bošnjaci treba da se zapitaju kuda bi mogla da ih odvede politika "džamija i Nikolića".

Funkcioneri dve najveće političke opcije u Sandžaku Bošnjačke liste za evropski Sandžak i Sandžačke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << demokratske partije, Esad Džudžević i Rešad Hodžić, potpuno različito tumače susret glavnog muftije Muamera Zukorlića i lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Džudžević je Tanjugu rekao da bi svako sa svakim u ovoj zemlji trebalo da razgovara i da tu ne bi trebalo da bude bilo šta sporno, pa ni razgovor Nikolića i Zukorlića.

"Naročito gledam pozitivno na razgovor koji se tiče prava Bošnjaka", rekao je Džudžević.

Međutim, narodni poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak dodao je da mu se kao asocijacija nameće da je to, ipak, "susret dvojice gubitnika" bez obzira na rejting koji Nikolić objektivno ima i Zukorlića čiji je poziv na bojkot popisa očito propao pošto se u Sandžaku odvija bez problema.

"Ali, bože moj, smatram da je dobro da svako razgovara sa svakim i na svaku temu jer je to deo političke kulture i tu ne bi trebalo da bude ništa čudno", rekao je Džudžević.

Sa druge strane, Hodžić koji predvodi SDP kaže da bi Bošnjaci sada zaista trebalo da se zapitaju kuda bi mogla da ih odvede politika "džamija i Nikolića".

Hodžić smatra da to nije prvi susret Nikolića i Zukorlića, već da je prvi "pred kamerama", kao i da njih dvojica odavno sarađuju.

"Bošnjaci bi sada definitivno trebalo da stave tačku na razmišljanje koliko je Zukorlić zapravo okrenut svom narodu, za koji tvrdi da ga štiti, ali i da se zapitaju za koga on uopše radi, ko njega podržava i gde bi sve mogla da nas odvede politika džamija i Nikolića", rekao je Hodžić Tanjugu.

Prema njegovim rečima ovaj susret veoma liči na nekadašnju koaliciju Sulejmana Ugljanina i Vojislava Koštunice, a ako se, kako je rekao, osvrnemo šta se desilo sa tom kombinacijom izvesno je i šta će se dogoditi sa kombinacijom Zukorlića i Nikolića.

"Muftija bi trebalo da bude svestan da u Novom Pazaru i Sandžaku ima veliki broj drugih opcija koje će brinuti o statusu Bošnjaka, nego što je to ekipa ove dvojice ljudi", rekao je Hodžić.

Zukorlić i Nikolić su prvi put sinoć razgovarali u Novom Pazaru o, kako su saopštili, problemima Bošnjaka koji žive u Sandžaku.

Poručili su da se problemi te manjinske zajednice mogu rešiti samo dijalogom, učešćem predstavnika svih naroda, odnosno zajednica i ne na uštrb države.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Analitičari o SNS i Zukorliću

Izvor: B92, 07.Okt.2011

Beograd -- Politički analitičari, kao i politički predstavnici dve najveće manjinske partije u Sandžaku, različito tumače susret lidera SNS i muftije Muamera Zukorlića...Dok jedni smatraju da je reč isključivo o političkoj promociji, drugi tvrde da je to Nikolićev autogol, a treći, pak,...

Nastavak na B92...

Nismo molili Zukorlića za podršku naprednjacima

Izvor: Press, 07.Okt.2011

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić tvrdi da susret lidera naprednjaka Tomislava Nikolića i glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića nije najava novog političkog saveza

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.