RS: Dodik za Tadića; Tadić za Nikolića

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2012, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Dodik za Tadića; Tadić za Nikolića

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras da predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić ima više šansi od svog protivnika Tomislava Nikolića iz Srpske napredne stranke (SNS) da pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji.

Dodik je za Radio-televiziju RS >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (RT RS) ocenio da Tadićeve šanse leže u koalicionom kapacitetu koji ima njegova stranka, dodajući da će od ishoda predsedničkih izbora zavisiti i izbor nove Vlade Srbije.

Predsednik parlamenta RS Igor Radojičić izjavio je da je najveći uspeh na izborima u Srbiji postigla Socijalistička partija Srbije, bez koje, kako je naveo niko neće moći formirati novu Vladu. On je još kazao da će, po svemu sudeći, najmanje tri stranke morati da formiraju novu izvršnu vlast u Srbiji.

Potpredsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić rekao je da se ova stranka nije mešala u izborni proces u Srbiji, ali da bi želeli da se u toj zemlji dese promene.

Tadić je naveo da bi SDS volela da u drugom krugu predsedničkih izbora pobedi kandidat SNS-a Tomislav Nikolić.

Političari iz RS smatraju da bez obzira ko će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora i koje će stranke formirati novu srpsku Vladu, to ne bi trebalo da utiče na dobre osnose Srbije i RS i sprovođenje postojećeg Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Predsednički izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Tadić ima više šansi u drugom krugu izbora

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2012

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras da predsjednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić ima više šansi od svog protivnika Tomislava Nikolića iz Srpske napredne stranke (SNS) da pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ješić: Vlada sa LDP i URS, Tadić predsednik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2012, 19:41

INĐIJA -..Predsednik opštine Inđija i funkcioner DS Goran Ješić izjavio je danas da će vlada biti dogovorena pre drugog kruga predsedničkih izbora, da bi u njoj trebalo da se nađu i LDP i URS...Ješić smatra i da će demokrate platiti cenu odluke da se na praznični dan održe opšti izbori...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.