Pušku za uspavljivanje već 11 godina imaju lovci iz Kozarske Dubice

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušku za uspavljivanje već 11 godina imaju lovci iz Kozarske Dubice

BANJALUKA - Mrki medvjed koji je prethodne sedmice ubijen u Banjaluci žrtva je nebrige za životinje, kako lovačkih udruženja tako i Minsitarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Naime, tokom "lova" na medvjeda medijima je rečeno kako se čeka puška za uspavljivanje iz Beograda, da je nema u RS, i da će stići tek sutradan!

Zakonom zaštićenu životinju su, međutim, istog dana ubili članovi Lovačkog društva "Zmijanje".

U javnosti se pojavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << informacija da pušku za uspavljivanje od 2004. ima Lovačko udruženje "Jelen" iz Kozarske Dubice i da je o tome bilo upoznato resorno ministarstvo, Lovački savez RS i MUP RS! Puška je uredno registrovana u Policijskoj stanici Kozarska Dubica.

Mrki medvjed je očigledno postao još jedna žrtva birokratije i lovaca kojima očigledno nije prioritet zaštita životinjskih vrsta.

Čak se i na društvenim mrežama razvila velika polemika o tome koliko je ovaj medvjed predstavljao realnu opasnost po građane s obzirom da je više dana tumarao od Gradiške do Banjaluke, ne napavši nikoga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.